'BEN ONLARLA AYNI DİNDE OLAMAM'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, 91 yıl boyunca İslam'a kan ağlatıldığını ve gerçek İslam'ın uydurma din ile ters yüz edildiğini belirterek, " Herkes namazla kurtulacağını sanıyor. Yok böyle birşey' dedi.

03 Aralık 2014 Çarşamba 11:58
'BEN ONLARLA AYNI DİNDE OLAMAM'
" Emeviler 91 yıl boyunca İslam dünyasına kan ağlattılar. Dini değiştirdiler ve yeni bir din kurdular. Allah'ın apaçık dinini ortadan kaldırıp yeni bir din kurdular. Kim kurdu bunu Emeviler kurdu. Şu andaki tüm rivayetler bunların dinidir. Bunların dinine göre şu 9 ayet hiç önemli değildir. İslam'ın şartları önemlidir. Namaz kılacaksın, oruç tutacaksın, hacca gideceksin, başını örteceksin ve ikindi namazını kılacaksın bütün günahların affolacak.

Önemli olan buna göre inançlar ve ritüellerdir. Hardal tanesi kadar kalbinde imanı olan kurtulurmuş. Deniz köpüğü kadar günahınız bile olsa birkez aşk ile La İlahe İllallah dediniz mi bütün günahlarınız affolurmuş. Adamda öldürsen, iftirada atsan, faizle insanları da sömürsen ne yaparsan yap, istersen Peygamber'in torunlarını, 71 kadın, çoluk ve çocuğu Kerbela'da katlet, çöle göm ikindi namazını kılanan bütün günahları affolurmuş. 

Bugün yaşanan din budur. Bu Emevi dinidir.

Cemaat televizyonlarından birinde baktım ve twitter da takip etmeye başladım. Sürekli hadis gönderiyor. 'Her kim ikindi namazını vaktinde kılarsa bütün günahlar affolur.' Yok böyle bir şey. Bu Emevi uydurmasıdır. Nerede ritüelleri öven bir hadis varsa bilinki Emevi uydurmasıdır. Nerede amel övülüyorsa bilinki Kur'an ayetidir. Cömertlik, mertlik, yiğitlik, doğruluk, dürüstlük, yalan söylememek, iftira atmamak, komşuya iyi davranmak, yoldaki taşı kaldırmak Kur'an'idir. İnanç ve ritüelin övüldüğü her söz Emevi uydurmasıdır.

Sen insanlara iyilik yapmadıkça, birilerini sömürdükçe, başkasının alın teri sana geçtikçe yüz bin rekat namaz kılsan kurtulamazsın. Kur'an, 'Yalnızca yaptıklarınızdan sorulacaksınız' diyor. İnanç ve ritüel emevi dinidir. Neden biraz düşünün?

Adam Peygamberin torununu, kadını ve çocuklarını katletmedi mi? Dokuz sahaba kadına tecavüz etmedi mi? Bunların ömrü çalmakla, adam öldürmekle geçmedi mi? Geçti. Adam bunları kurtarmak için ikindi namazını kılan affolur demiştir.

Bebekleri katleden Hazreti Hüseyin'in başını üç gün boyunca çamurlarda çiğnetenlerle ben aynı dinde değilim. İslam'ın böyle bir yorumu olamaz. Korkunç insani suçları yapan ve yargılanmayanlarla biz aynı dinde olamayız. Eğer siz onlarla aynı dinde görüyorsanız yazık ediyorsunuz kendinize. Ben IŞİD ile aynı dinde olamam. Onlar dinden çıkmıştır. Dinimizi korumak ve sakınmak zorundayız. Sayımız az olsun temiz olsun. Hırsızı, katili herkes bu dinin içinde. Bu Emevi dinidir.

Kur'an'ı Kerim'de namaz kılmayanın cezasını, saçını açanın cezasını bana gösterin bakayım. Yok. Ama çalanın, iftira atanın, öldürenin cezasını öngörüyor. Hepsinin cezası var diğerlerinin yok."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.12.2014 12:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Alien 72 2014-12-03 19:34:48

ailemi̇n rizkini yiyen biri.ikindiyi değil 24 saat namazda kılsa ........ahirette elimden kimse alamaz.........o benden sorulur

Avatar
Yazar 2014-12-03 14:35:47

ihsan hocam herkes islamı körlerin fili tarifi gibi tarif edip duruyor. öyle sanıyorum ki siz de sadece bir pencereden bakıp diğer kısımlarını es geçiyorsunuz. allah en iyi bilendir...

Avatar
Hani 2014-12-03 14:48:07

işte bu ve benzer nedenlerden dolayı dinlerin hepsinden artık neredeyse nefret ediyorum. bir tanrı varmı bilmiyorum ama bazen olmasınıda çok istiyorum. yeryüzünde bu kadar acılar yaşandıktan sonra yok olup gitmek haksızlık olur. eğer var ise eminim çok adaletli biridir. kimseye bir zararım olmadıysa dinlerde anlatıldığı gibi cehennem çukurlarında bir daha canımız yanmaz diye düşünüyorum. yoksada yapılacak birşey yok. ama insan olmaya devam...ve müslümanları seviyorum.onlara asla sırtımı dönmem.

Avatar
Ayhan Bayazit 2014-12-04 08:11:53

Emevilerden sizin ne farkiniz kaldı, biri çokça ibadet ettiriyor islamın beş şartına göre, siz de ibadet etmesenizde olur diyorsunuz! Sabah akşam Allaha ibadet edin ayetini ne yapalım?!

Avatar
Derya tarakçı 2014-12-04 16:53:03

Kusursuz olan İslam dinidir müslümanlar değil siz müslümanlığı Kuran'dan öğrenin insanlardan değil.

Avatar
kahyaoğlu sülbiye 2014-12-03 14:09:55

hocam neden ozaman önce namazdan hesaba cekilecek siniz diyor hocalar sonra kizkin atesin üzerinde kilacakmisşiz bir gün 1000 yılmiş orda saclarımız icin yanacakmisız anlam veremiyorum benim sacım insanlara ne zarar verebilirki kimi üzer kime yalan iftirada atar sucune bu sacların vede namaz kılmayan cennete giremezmiş ancak yanacak senelerce öyle girecekmiş acıklarmısınız doğrusunu hocam