'BEN O DİNE LANET EDERİM'

"Ben o dine lanet ederim. Ben o dine mensup olmak istemiyorum. Ben dinsiz kalmayı o taktirde yeğlerim."

02 Ocak 2015 Cuma 23:13
'BEN O DİNE LANET EDERİM'
Hocam özellikle İslami din anlayışımızda sayısız farklı görüş ortaya çıkmış durumda. Din dendiğinde net olarak ne anlamamız gerekiyor?
Ben ömrümü Kur'an'a adamış adamım. Eğer din dendiği zaman Kur'an, Kur'an'ın içindeki din anlaşılmıyorsa ben o dine lanet ederim. Ben o dine mensup olmak istemiyorum. Ben dinsiz kalmayı o taktirde yeğlerim. Bana Kur'an dini lazım. Din ise odur. Kur'an kendi getirdiği dine Allah'ın dini, Hak'kın dini diyor. Şimdi bekleyin önümüzdeki aylarda Deizm isimli kitabım çıkacak. Orada hiç üstü açılmamış Kur'an'ı hakikatlerden bir düzinesini deşifre edeceğim. Şimdi din denince Hak dinini anlıyorum. Öbürleri tarihi, felsefi, mitolojik hatıralar olabilir ve saygı duyarım ama bana hayatını ona göre yaşayacaksın, hayatının olmazsa olmazı sayacaksın türde bir din dediğin zaman ben Kur'an'ın kapaklarının içindekini anlarım, başka hiçbirşey anlamam. 

Sadece Kur'an denildiğinde Muhammed Peygamber'in dışlandığı iddiasında bazı çevreler...
Din ordadır, peygamberde oradadır. Kur'an'ı çıkardığında Muhammed kalır mı? Oda oradadır. Adam diyor ki, 'Efendim Kur'an ile Peygamberi ayırmayalım birbirinden'. Haşa böyle saçmalık mı olur? Kur'an varsa Muhammed tabiki vardır.  Muhammed olmasa Kur'an zaten olmazdı. Ama Kur'an diyor ki, 'Ben Muhammed'i de hesaba çekerim. Muhammed'in de rehberi benim. O'nun kriteri de benim'. Hazreti Peygamber'in bu alemde bir tek derdi vardı; Kur'an'ın insan hayatına egemen olması. Kendi sözlerini yazdırmadı, yazılanları yaktırdı Kur'an'ın yerine geçer diye. Ancak aynısı yaşanmıştır. Kur'an Peygamberimizin de rehberidir. O da Kur'an'a uymak zorundadır. Mutlak realite Allah'tır. Allah herkesi hesaba çeker. Ama hiç kimse Kur'an'ı hesaba çekemez. Ona teslim olur, büyük adam olursunuz. Ama hesaba çekecem derseniz altında ezilirsiniz.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.01.2015 14:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Okur 2015-01-04 15:48:00

hocam çıkaçak kitabının pr ını yapmış, çübbeliside kitap poazarlamaya çalışıyor,