BAYRAKLARI YARIYA İNDİRMEDİLER!

Büyük önder Atatürk’ün ölümünün 76. yılında, Dışişleri Bakanlığı bir “ilk”e imza atarak büyükelçiliklerden “bayrakların yarıya indirilmesini” istemedi.

11 Kasım 2014 Salı 11:14
BAYRAKLARI YARIYA İNDİRMEDİLER!

 10 Kasım öncesinde Ankara’daki Büyükelçiliklere nota ile bildirim yaparak bayrakların 09:05’ten itibaren gün batımına kadar yarıya çekilmesini isteyen Dışişleri bu yıl yabancı temsilciliklere bir bildirimde bulunmadı. Bunun üzerine bazı büyükelçilikler “kendiliğinden” bayrakları yarıya indirirken bazıları da indirmedi. Dışişleri’ne bu talimat sorulduğunda ise, “İsteyen indirebilir, bir zorunluluk yok” yanıtı verildi.

 
Cumhuriyet gazetesinden Duygu Güvenç'in haberine göre; Ankara’da çok sayıda Büyükelçilik binasının yer aldığı Atatürk Bulvarı’nda Macaristan, Mısır, İtalya, Almanya gibi Büyükelçilikler, talimat gelmemesine karşın bayraklarını yarıya indirirken ABD ve Yugoslavya Büyükelçilikleri bayrak indirmedi. 2893 sayılı Bayrak kanununa göre ‘Bayrağın yarıya çekilmesi’ ile ilgili 24 Madde’de “Bayrak, 10 Kasımda Türkiye’de ve Türkiye Cumhuriyetinin dış temsilciliklerinde, resmi ve milli binalarında yarıya çekilir. Bayrağın yarıya çekileceği diğer haller ve zamanlar Dışişleri Bakanlığının görüşü alınarak Başbakanlıkça tesbit ve ilan edilir” ifadeleri yer alıyordu.
 
Bakanlığın protokol dairesi tarafından genellikle Ekim ayında Türkiye’deki tüm yabancı temsilciliklere gönderilen mutad notada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için bayrakların yarıya indirilmesi isteniyordu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.11.2014 11:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol