BARANSU'DAN 'ÖZÜR' MEKTUBU...

Sonunda hücremde anladım ki; Bu ülkenin en büyük sorunu askeri vesayet değilmiş.asıl sorunu göremediğim için; destek verdiğim insanların gerçek yüzünü fark edemediğim için tüm kamuoyundan özür dilerim.

23 Nisan 2015 Perşembe 13:05
BARANSU'DAN 'ÖZÜR' MEKTUBU...

 Balyoz darbe planının belgelerini yayınladığı için tutuklanan Taraf yazarı Mehmet Baransu, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi’nden ‘zindandan kamuoyuna’ başlıklı mektup yazdı. Baransu, “10 metrekarelik sarayımın her bir tuğlası helal. Kaçak, yetim hakkı yenilmiş tek bir çakıl taşı bile yok. Bıldırcın yumurtaları, altın kadehleri yok bu sarayın. Beştepe’deki sarayda ruhlar hapisteyken, burada ruhlar özgür” dedi.

Mektubu paylaşan gazeteci Mehmet Baransu’nun avukatı Sercan Sakallı, Baransu’ya uygulanan hukuksuzluklara dikkat çekti. İşte Mehmet Baransu’nun yazdığı o mektup:
“Darbe planını ve seminerini haber yapmak, tek başıma örgüt kurup yönetmek, kurduğum örgüte üye olmak suçlamasıyla 51 gündür tutukluyum. ‘Sizi önümüze getiren irade tutuklanmanızı istiyor Mehmet Bey’ diyen ‘hukukçular’ başı öne eğik, gözlerime bakamadan tutuklama kararı verdi. ‘Kır kapıyı, içeri gir, Baransu’yu al, biz Meclis’te çoğunluğa sahibiz, yaptığını suç olmaktan çıkarırız’ diyen zihniyet kararı çoktan vermişti çünkü. Susmayacağımı, susturamayacaklarını biliyorlardı. Hücrede ve tek başımayım. Ülkemin çığırından çıkışını, hukuktan kopuşunu, anayasal düzenin yıkılışını ibretle izliyorum… Topluma ve ülkeye karşı işledikleri suçların, yolsuzlukların hesabı sorulamasın diye bir ülkenin yakılışını izliyorum. Tarihe ibretle anılacak günahlar bırakıyorlar. Bu ortamda kader benim inzivaya çekilmeme hükmetti…
İnzivada, hücremde iç muhasebemle baş başayım…
KİRLENMİŞ , KİRLETİLMİŞ RUHUM
51 gündür kirlenmiş, kirletilmiş ruhumu temizlemeye çalışıyorum. Anlıyor, anladıkça düşünüyor, düşündükçe gözyaşı döküyorum. Kuruyan göz pınarlarımı tekrar ıslatan Rabbim’e binlerce şükür.
Hırsızların önünde diz çöktürmeyip, kendi önünde secde ettiren Rabbim’e hamdolsun. Kaybettiklerimi koca bir dünyada bulamayan bana, küçücük bir hücrede bulduruverdi.
10 metrekarelik sarayımın her bir tuğlası helal. Kaçak, yetim hakkı yenilmiş tek bir çakıl taşı bile yok.
Bıldırcın yumurtaları, altın kadehleri yok bu sarayın.
Beştepe’deki sarayda ruhlar hapisteyken, burada ruhlar özgür.
Yıllarca askeri vesayetle, statükoyla verdiğim kıran kırana mücadelede vardığım sonuç bile değişti.
ÖZÜR DİLİYORUM
Ölüm tehditleri arasında, korumalarla geçen son yıllarımda ailemi, çocuklarımı ve kendimi ihmal ettim. Sonunda hücremde anladım ki; Bu ülkenin en büyük sorunu askeri vesayet değilmiş.
Biz değerlerimizi, dinimizi, ahlakımızı yitirmişiz. Bu büyük sorun karşısında askeri vesayetin, statükonun ne önemi var?
Askeri vesayetle, statükoyla canım pahasına mücadele ederken, asıl sorunu göremediğim için; ‘demokrasiyi, hukuku, adaleti, getirecekler’ diye destek verdiğim insanların gerçek yüzünü fark edemediğim için tüm kamuoyundan özür dilerim.
NE DENİLİYORDU
Ne diyorlardı seminer adı altında darbe toplantısı yapanlar; ‘İstanbul’un üzerine çöküyoruz. Sonra Türkiye’nin. Belediye Başkanlarını, kamu kurumunda çalışanları değiştirip, tutuklayacağız. Acıma yok, tepeleme var. İdris Güllüce’yi ben tutuklayacağım. Liderleri özel operasyonla aynı gece toplayacağız. (Perdede Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafı…) Rejim aleyhtarı dernek, gazeteler, yurtlar, kuruluşların listesi dosyada ve perdede. Çetin Doğan komutanım bunlar kapatılacak. Alışveriş merkezlerine el koyacağız. Yönetime el koyduktan sonra kesintisiz hizmet için listeler hazır komutanım. Belediye Başkanları asker olacak. Belediyeye asker atayacağız. Tüm kilit görevlere asker atayacağız. Yetmediği yerde emekli askerleri atayacağız. 250 bin kişiyi NETAŞ, Burhan Felek, Şükrü Saraçoğlu statlarında toplayıp, sorgulayacağız. Bilahare Ümraniye Cezaevine götüreceğiz. Tutuklayacağız. Cezaevleri yetmezse kışlaları da cezaevine dönüştüreceğiz. Çok zamanımız kalmadı. Hükümetin icraatlarının demokrasiyle engellenmesi mümkün değil. Tutuklanacak, gözaltına alınacak kişilerin listesi el konulacak kurumların listesi, hazır ve dosyada komutanım. Eksikleri tamamlayıp, güncelliyoruz. Harekat günü tüm listeler hazır olacak…’
Konuşmalar böyle uzayıp gidiyordu. Tıpkı hırsızlar gibi bazıları şunu söylüyor; ‘Ses kayıtları doğru, belgeler sahte.’ Balyoz hakkında en çok yazan Sedat Ergin bile ses kayıtlarının gerçek olduğunu açıkça söylüyor. Ses kayıtları gerçekse, o kayıtta komutanın bahsettiği listeler nerede?
Savcılıktaki listeler sahteyse askerlerin bahsettiği gerçek listeler nerede?
Hırsızdan hayırsever çıkaran hırsızlar gibi, statükocular da tüm bu belge, bilgi, kayıtlara rağmen darbecilerden kahraman çıkarmaya çalışıyor.
ÖZ ELEŞTİRİ YAPIYORUM
Bu ülke toptan bir özeleştiri yapmak zorunda… Kendi adıma 51 gündür tek başıma kaldığım hücremde özeleştiri yapıyorum. Kullandığım sert dil başta olmak üzere, dün anlayamadığım, empati kuramadığım kişilerle ve toplum kesimleriyle empati kuruyorum.
Bu özeleştiri ışığında, dün olduğu gibi yarın da haksızlık karşısında dimdik duracağım…
Bu satırlarımı ‘zindandan kamuoyuna’ 51 günlük bir içe yolculuk olarak kabul edin. Tüm kamuoyuna saygılarımla.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.04.2015 13:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
altuğ erden 2015-04-23 18:42:16

ya ölenlere karşı borcunu nasıl odeyeceksin?bu söylediklerin seni attığın iftiralara karşı temizleyeceğini mi zannediyorsun vicdanın ve ölenlerin acısı senin peşini hiçbir zaman bırakmayacaktır o acıyla yaşa bakalım yaşayabilirsen göreyim seni

Avatar
sadik yuksel 2015-04-24 02:07:03

Birilerine masalik yapmak aşina şike diye bir soytari dedikodusunu savunup milleti boldun.simdi otur ve düşün yaptiklarini ve yalakaliklarini.nasilolsa vaktin çoktur.

Avatar
Necmi Baykal 2015-04-24 14:55:45

Bana göre esas aktörleri ismen açıklamalıydiki olan bitenin ne olduğu kimlerin bu kugununiçinde olduğu meydana çıksın

Avatar
Hüsamettin Nebioglu 2015-05-02 10:34:08

Kusura bakmayın sevgili milletim. Günah çıkarmak Hristiyan adettir. Tövbe Allah'a olan borcunuz içindir. İnsana olan borçlarının alacaklara ödemeniz şarttır.

Avatar
Hüsamettin Nebioglu 2015-05-02 10:34:30

Kusura bakmayın sevgili milletim. Günah çıkarmak Hristiyan adettir. Tövbe Allah'a olan borcunuz içindir. İnsana olan borçlarının alacaklara ödemeniz şarttır.