“BANKALAR TEFECİ BEZİRGANDIR...“

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, günümüzün tefeci bezirganlarının bankacılar olduğunu belirterek, " Bankaların yaptığı tefeciliğin dikalasıdır. Milyonlarca insan bunların kölesi haline gelmiştir" dedi.

24 Ocak 2014 Cuma 11:25
“BANKALAR TEFECİ BEZİRGANDIR...“
İnsanların ihtiyaç duyduğu materyali yani parayı toplayıp, sonra da o insanları kendilerine mecbur bırakan bankaların en ala tefeci bezirgan olduğunu belirten Eliaçık hoca, " Günümüzün tefeci bezirganları bankalardır. İnsanlara, paraları bankalarda biriktirip, ihtiyacı olan şeyi banka olan yere toplayıp, sonra da insanlara gelin demesi tefeci bezirganlığın ta kendisidir. İhtiyaçları istismar ederek, onları sömürmektir" dedi.


BANKALAR TEVRAT'IN KISSASINI UYGULAR...
Kuran’da bu konuya dair bir kıssa bulunduğunu, aynı kıssanın Tevrat'ta da yeraldığını ancak ciddi bir farklılık arzettiğini kaydeden Eliaçık hoca, " Yunus Kıssası her iki titapta da geçer. Tevrat’ta da vardır. Tevrat'taki kıssaya göre Yusuf’a denilir ki; 'Bolluk zamanında biriktir, kıtlık zamanında elinde olanlarla, elinde olmayanları köle olarak satın al' Zihniyete bak. Kuran’da ise, 'Bolluk zamanında biriktir, kıtlık zamanında başkasına köle olmaktan insanları kurtar' denir. Mantık tamamen değişiktir.  Bankacılığın mantığı Tevrat'taki gibidir yani. İnsanları köle yapmaktır. Bu tefeciliktir. Kuran bunu şiddetle reddeder. Kuran’da izin alınmaksızın savaşın sadece faiz yiyenlere karşı açılabileceği vurgulanır. Savaş izne tabidir. Müslümanlar, Mekke’den kovuldukları zaman ancak izin gelince ellerine kılıç alabilmişlerdir. Ancak faize karşı savaş için izne gerek yoktur. 'Faiz yiyenlere savaş açmıştır Allah ve Resulü' denir. Sen de yok, ben de var hem de fazlasıyla var. Sana diyorum ki; gel sana vereyim ama sen de her gün beni evime sırtında taşıyacaksın.' Milyonlarca insan şu an bu durumda. Yazık" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.01.2014 14:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
sinasi kara 2014-01-24 14:05:45

hoca tarihe ters dusuyorsun. bankalar halkin tasarruflarini toplayarak sermaye birikimine katkida bulunnur.d aha fazla sermaye birikimi daha fazla fabrika, makine tesis ve daha fazla istihdama imkan tanir.kredi alan vatandas kendine ev alir ve insaat sektoru harekete gecer. insaat sektoru 200 farkli sektore is verir. kisi aldigi parayi carcur eder ve tuketirse tabiatiyla perisan olacaktir. ancak bankalar geri donusu olmayan kredi vermez.bu nedenle sermaye kaybolmaz. simdi sen kalkmis ekonomik kurali yok sayiyorsun. ekonomi bilmedigin belli. millete ekonomik kanunlara aykiri allah duzen kurdu diyor olman insanlari dinden cikariyor. farkinda degilsin.

Avatar
Turgay 2014-01-24 18:27:41

Banka olmasaydi ev alamazdim. harcardim kesin. Ama banka odetiyor kendine. Tefeciden iyidir yinede

Avatar
mustafa mavi @Turgay 2014-01-25 13:25:00

banka ve kredi olmaası ev bukadar pahalı olurmuydu? ayrıca faiz olmasaydı kapitalizm olurmuydu?

Avatar
mustafa mavi @Turgay 2014-01-25 13:25:40

banka ve kredi olmasaydı ev bukadar pahalı olurmuydu? ayrıca faiz olmasaydı kapitalizm olurmuydu?