'BANA BAK VALİ İSEN VALİLİĞİNİ BİL'

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz arasında 29 Ekim töreninde sert tartışma yaşandı, ortalık karıştı.

28 Ekim 2013 Pazartesi 16:42
'BANA BAK VALİ İSEN VALİLİĞİNİ BİL'
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz arasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen çelenk sunma töreninde herkesin önünde sert bir tartışma yaşandı. Belediyenin Türk bayraklı rozet dağıtımı sırasında çıkan tartışmada Vali'nin, "Bayrağın üzerine ismini yazma, törenin üzerine gölge düşürme. Büyükşehir Belediyesi senin babanın çiftliği değil" demesi üzerine, Aldırmaz da "Bana bak vali isen valiliğini bil" diye bağırdı. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Atatürk Parkı'ndaki tören alanına gelen Vali Coş, Aytaç Durak'ın görevden alınmasından sonra seçilen ve partisi MHP'den istifa edip bağımsız kalan Başkan Vekili Aldırmaz ile tokalaştıktan sonra alana gelenleri selamladı. Bu sırada Büyükşehir Belediyesi görevlileri üzerinde 'Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz' yazan kağıda iliştirilmiş Türk bayrağı rozet dağıttı. Bu durumu fark eden Vali Coş, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yanına gelerek, "Sen Türk bayraklarının üzerine adını yazdıramazsın. Ancak belediyenin adını yazabilirsin" diye çıkıştı.

Aldırmaz da, "Bir dahaki sefere sizden izin alırız" yanıtını verince taraflar arasında gerilim arttı. Vali Coş'un bir koruması araya girince Aldırmaz ona da "Sen ne benim üzerime geliyorsun kardeşim?" diye tepki gösterdi. Yaklaşık 3-4 dakika süren gerilimin ardından Vali Coş protokoldeki yerine geçerek çelenk sunma töreni yapıldı.

Törenin ardından Başkan Vekili, bazı milletvekillerine de Türk bayrağı rozeti taktıktan sonra Atatürk Parkı'ndan ayrılırken, Vali Coş, bir süre telefonla konuştu. Ardından da çocuklara bayrak dağıtıp, yaklaşık 20 dakika aynı yerde bulundu. Bu sürede törene katılan protokol de alandan ayrılmadı.

DURAK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILINCA BAŞKAN VEKİLİ SEÇİLMİŞTİ

Aytaç Durak'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından MHP'li Meclis üyesi Zihni Aldırmaz, 17 Haziran 2010'da Belediye Başkan Vekili seçilmiş 6.5 ay sonra da partisinden istifa edip bağımsız kalmıştı. 

Vali Coş ile  Başkan Vekili Zihni Aldırmaz arasında, daha önce de çeşitli nedenlerle sürtüşmeler yaşanmıştı.

VALİ İLE ALDIRMAZ'IN DİYALOGU ŞÖYLE YAŞANDI

Vali: Bayrağın üzerine ismini yazma, törenin üzerine gölge düşürme. 

Aldırmaz: Türk Bayrağı dağıtılması suç mu?

Vali: Türk Bayrağı değil, Türk Bayrağı diye adını reklam etme. Türk Bayrağı 76 milyonun ortak değeri. 

Aldırmaz: O zaman siz de sahip çıkın.

Vali: Sahip çıkmıyor muyuz?

Aldırmaz: O zaman niye dağıtmamıza engel oluyorsunuz?

Vali: Altına Zihni Aldırmaz yazamazsınız.

Aldırmaz: Niye yazamam?

Vali: Yazamazsın, burada değil başka yerde dağıt. O zaman herkes dağıtsın. Törenler nasıl yapılacak kutlama komitesi var. Başvurursunuz, değerlendirirsiniz karar verir. Herkes istediğini dağıtamaz. Ayrıca Türk Bayrağı değil rozet dağıtıyorsunuz. Bayrağa herkes sahip çıkıyor, sahip çıkmayan mı var? 

Aldırmaz: Benim dağıtmama mani olma.

Vali: Tören alanında yönetmelikler var. Kutlama komitesine başvur gereği yapılır.

Aldırmaz: Bundan sonra Türk Bayrağı rozeti dağıtmak için Valiliğe müracaat edeceğim siz de müsaade edin dağıtacağım.

Vali: Kutlama komitesine başvuracaksın, meseleyi başka yerlere çekme, provokasyon yapma. Atatürk üzerinden Türk Bayrağı üzerinden kimseyi istismar yapma. Biz o bayrak için Atatürk için senin gündüz gidemediğin yerlere gece gittik.

Aldırmaz: Belli oluyor. O zaman Türk Bayrağı dağıtan Zihni Aldırmaz derim ne olacak. 

Vali: Sen Büyükşehir Belediyesi diyebilirsin. Büyükşehir Belediyesi senin babanın çiftliği değil. 

Aldırmaz: Bana bak Vali isen Valiliğini bil. 

Vali: Belediye diyebilirsin Zihni Aldırmaz diyemezsin.

Aldırmaz: Ayıp be, Türk Bayrağı rozeti dağıtıyorum. Buna mani oluyorsunuz. Vali iseniz Valiliğinizi bilin. Bana bak sen de haddini aşan sözler söyleme. Türk Bayrağı dağıtıyorum kimse de mani olamaz. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.10.2013 16:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol