BAK SEN COŞ'AN VALİ'YE! MEĞER...

Başbakan Erdoğan'ın, ''Kız-erkek öğrenci'' açıklaması sonrası, ''Başbakanın sözü bizim için talimat'' diyen Adana Valisi Coş, 5 yıl önce ''Kadın doktoru taciz'' olayı ile gündeme gelmişti.

08 Kasım 2013 Cuma 09:55
BAK SEN COŞ'AN VALİ'YE! MEĞER...

  Başbakan Erdoğan'ın, ''Kız erkek öğrenci aynı evde kalıyor, denetleyeceğiz'' açıklaması sonrası ''Sözleri bizim için talimat'' diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş,  5 yıl önce ''Bir kadın doktorla ilişki ve taciz'' iddialarıyla gündeme gelmişti.

Olay, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in, dönemim İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yazdığı mektupla medyaya yansıdı. İddiaya  göre Vali Coş, 2 Nisan 2008'de Polisevindeki bir yemek sonrası kadın  doktor A.B.B'yi sivil plakalı araçla Dereköy Sağlık Ocağı lojmanına götürdü. Köylüler lojman önünde bekleyen korumalara ne aradıklarını sorunca tartışma başladı. Bu sırada lojmandan çıkan Vali Coş, aracına bindi ve köyden uzaklaştı. 

TACİZ Mİ RIZA MI?
Vali Coş ise '' İddialar komplo. Saat geç olduğu için 2 korumam evine bıraktı. Ben Dereköy’e ve doktorun evine gitmedim'' dedi. Doktor A.B.B de ''Söylentiler yalan'' açıklaması yaptı. Ancak üç köylü, kadın doktorun o gece annesini arayarak Valinin kendisini taciz ettiğini söylediğini öne sürdü. '’Valiyi lojmandan çıkarken gördük, yüzünü kapattı’’ diyen market sahibi ile taşımacılık yapan iki kardeşine, 5'er bin lira ceza kesilmesi de dikkat çekti.

CHP milletvekili Dibek  ''Yaşananlar iki yetişkin insan arasında ve rızaya dayalı bir ilişki de olabilir. Ancak halkta Vali’ye karşı güvensizlik oluşmuştur’’ diyerek soruşturma açılmasını istedi.  Vali hakkında yapılan soruşturmada iddiaların geçersiz olduğu sonucuna varıldı.  

AKP DE ŞİKAYETÇİ
AKP Adana milletvekili Ali Küçükaydın da ''Telefonlarımızı dinliyor'' diyerek Vali Coş'tan şikayetçi olmuş ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’e yazdığı mektupta Vali ile ilişki iddialarıyla gündeme gelen kadın doktor A.B.B'yi, Kırklareli'den Adana'ya atadığını belirtmişti. Kadın doktor halen Adana'da bir özel hastanede çalışıyor. Bu iddia sırasında dul olan Vali Coş, 2009'da kendisinden 18 yaş küçük bir bankacı ile 2. evliliğini yapmıştı.

Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde İçişleri Müfettişi olan ve İBB'deki iddialar karşısında ''Asılsızdır'' raporu veren Coş, AKP iktidarı döneminde Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın ve Adana Valiliklerine atandı. 2009'da katıldığı Karadeniz gecesinde Erdoğan için '' Cesaretli, çalışkan, yüreği memleket için atan, ülkesi için her şeyi göze alan yiğit'' dedi. Aydın'da yerel seçim öncesi CHP ve MHP’nin afişlerini toplatınca tepki çekti. Adana'da ise Atatürk rozeti dağıtan Adana Belediye Başkanını engellemek isteyip, sert biçimde tartıştı. G.PORT

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.11.2013 09:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol