AYVA'YI BIÇAKLA KESMEYİN ÇÜNKÜ...

En faydalı meyvelerden biri olan Ayva'nın bıçakla kesilmesi halinde...

08 Şubat 2016 Pazartesi 23:49
AYVA'YI BIÇAKLA KESMEYİN ÇÜNKÜ...

 

Yıllardır dönem dönem gündeme gelen ve farklı görüşlerin savunulduğu konu... Araç viteste mi yoksa boşta mı daha çok yakar?

Yokuş aşağı boşta giden araba, viteste giden arabadan daha fazla benzin yakmaktadır. Araç vitesteyken yakmaz. Ama araç boşta giderse rolentide çalışıyor zaten, o zaman yakar.

Dişinizi normalde kullanılan elin yerine diğeriyle fırçalarsanız, beyin farklı çalışmaya zorlanacaktır. Bu da sizin otokontrolünüzü arttırır.

İnsanın yaşlansa da büyümeye devam eden 2 organı vardır. Bunlar; burun ve kulaktır.

İddiaya serçe parmakla girilmesi, bir Asya kültürüdür. Serçe parmak günümüzün aksine en önemli uzuvdu (serçe parmaksız kılıç tutamazsınız). İddiayı kaybeden taraf serçe parmağını feda etmiş olurdu ve parmak kesilirdi.

Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı, balıkçı değildir; Robert Kolej ve Oxford mezunu bir yazardır.

İtalya'da Boşanma Avukatları Derneği'nin raporuna göre boşanma vakalarının yüzde 40'ına mesajlaşma sistemi WhatsApp sebep oluyor.

Florida'da,açık alanda yemek paylaşılamaz diye bir yasa vardır; 90 yaşında bir bir adam, evsizlere yemek verdiği için göz altına alınmıştır. 6 ay hapis ve 500 dolar para cezası ile yargılanmaktadır.

İşte yıllardır doğru bilinen yanlışlar:


ABD'de bir avukatın "Eğer kürtaj suç değilse, neden hamile kadını öldüren müvekkilim 2 cinayetten yargılanıyor?" itirazı ülkeyi ikiye böldü.

Kaza anında, göz bebekleriniz tamamen açılır ve beyniniz en yüksek seviyeye ulaşır. Bu nedenle saliselik görüntü size çok daha uzun gelir.

Zaman zaman gözümüzün önünde oluşan ufak şekiller (takip de edilebilen), gözün vitröz sıvısındaki proteinlerin yansımasıdır.

Afganistan'da insan ömrü ortalaması 43,4 olarak en düşük seviyeyi izlemektedir. Japon kadınlar ise 86,2 yıl ile en üst sıradadırlar.

Sobalı evlerde kolay uyunmasının nedeni, sobanın oksijen miktarını azaltmasıdır.

Almanya'nın 2.Dünya Savaşı sonrası ordu kurması yakın bir tarihe kadar yasaktı. Bu yüzden Almaya ABD tarafından para karşılığı korunmuştur.

El baş parmağın kopması halinde ayak yüzük parmağı kesilip baş parmak yerine dikilebilir ve o parmağı birkaç hafta sonra oynatabiliriz.

Her canlının doğumundan ölumüne kadar kalp atıs sayısı aşagi yukari aynidır.(İnsan, kedi, köpek vs)

Kalp kası nedeniyle sol meme sağ memeden daha büyüktür.

Birleşmiş milletlerin 6 tane resmi dili vardır. bunlar; Arapça, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Çince ve Rusçadır.

Uluslararası antlaşmaların hepsi fransızca yapılır. Çünkü Fransızcada eş anlamlı sözler bulunmaz.

Ayvayı bıçakla keserek yediğinizde ayva suyunu kaybedip kurur, oysa kaşıkla oyarak yediğinizde yumuşaklığını ve sululuğunu kaybetmez.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.02.2016 10:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
nesrin güven 2016-02-10 23:57:14

ayva yazısı için girdim en son yazılmış. birdaha aramayalım