Andımız Yasak Yunan Marşı Serbest!

Gazeteci Saygı Öztürk, Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'ın Ege'deki adalarımıza yönelik Yunan işgaline dair açıklamalarını paylaştı.

17 Kasım 2018 Cumartesi 00:16

" Ege'de 12 mil rüyasını Çipras'tan sonra Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopulos'da dile getirdi. Yani Ege'de durum giderek gerginleşiyor. Doğu Akdeniz'de, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti aleyhine önemli gelişmeler var. İlkokullarda Andımızı yasaklayanlar, topraklarımızda Yunan milli marşı okutulmasına seyirci.

Andımızın yasaklanması için daha önce Danıştay'a yapılan başvurulara karşı, Milli Eğitim Bakanlığı savunma yapıyor, Andımızın dayanağının da Anayasamızın 2 ve 66. Maddeleri olduğu belirtiliyordu. Anayasamızın bu iki maddesi de değişmedi. Ama, aynı Milli Eğitim, hem de büyük umutlar bağlanan Ziya Selçuk döneminde, andımızı silmek için uğraşıyor.

3 İLİMİZDE YUNAN MİLLİ MARŞI

İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içinde bulunan, Yunan işgali altında olan adalarımızda tam 14 yıldır Yunan milli marşı okunuyor. Adalarımızın Yunanistan tarafından işgalini ilk gündeme getiren, bu konuları araştırmaktan yorulmayan, duyarsızlıklara karşı sessiz kalmayan emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Andımız yasaklanırken, Yunan milli marşının topraklarımızda okutulduğunu somut 
örneklerle, belgelerle şöyle ortaya koydu:

Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis, 13 Nisan 2017 Perşembe günü Muğla Kalolimnoz Adası'nı ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili haber, fotoğraf ve video görüntüleri komutanlığın internet sayfasında yayımlandı. Korgeneral Stefanis, Muğla Kalolimnoz Adası'ndaki işgalci Yunan askerlerini denetledi.

EY ÖZGÜRLÜK

Geceyi Muğla Kalolimnoz Adası'nda geçiren Stefanis, 14 Nisan 2017 Cuma sabahı yapılan bayrak çekme törenine katıldı. Törende, Korgeneral Stefanis ve Yunan askerleri hep birlikte Yunan milli marşını okudu. Yunan Milli Marşı'nın okunduğu bayrak çekme töreni Youtube'da yayınlandı. 1823 yılında yazılan ve Nikolaos Mantzaros tarafından bestelenen Yunan milli marşında; “Tanırım seni o korkunç 
keskinliğinden kılıcının / Tanırım seni o şiddetle sarmalayan bakışından / Kutlu kemiklerinden dirilmiş Yunanların / O eski yiğitliğinle yeniden çok yaşa, çok yaşa ey özgürlük” sözleri yer alıyor.

Aynı komutan 5 Ağustos 2017'de de Aydın Bulamaç Adası'nı ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili haber, resim ve video görüntüleri Yunan internet haber sitesi kalymnos-news.gr'de yayımlandı. Korgeneral Stefanis, Aydın Bulamaç Adası'ndaki işgalci Yunan askerlerini denetledi.

Cumartesi gecesini Aydın Bulamaç Adası'nda geçiren Stefanis, 6 Ağustos 2017 Pazar sabahı yapılan bayrak çekme törenine katıldı. Törende, Korgeneral ve Yunan askerleri hep birlikte Yunan milli marşını okudular. Yunan milli marşının okunduğu bayrak çekme töreninin video görüntüleri hem kalymnos-news.gr'de hem de Youtube'da yayınlandı. Erdoğan, “Bizim andımız, İstiklal Marşımızdır” diyor ama Türkiye'nin batısında 14 yıldır Yunan milli marşı okunuyor.

KORUMA ALTINDA

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. Maddesi 13 Temmuz 2013'de değiştirildi, “Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; yurtdışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmaktır” olarak düzenlendi. TSK'nın, yurtiçinden gelecek tehdit ve tehlikelere karşı vatanı savunma görevine son verildi.

Halen 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını işgal eden, 5 binden fazla Yunan askeri İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içinde yani yurtiçinde bulunuyor. Yunan askerleri yurtiçinde olduğu için TSK'nın Yunan askerlerine müdahale etmesi mümkün değil. Bu durumu bilen Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis, hem Bulamaç Adası'nda hem de Kalolimnoz Adası'nda gece yatısına kaldı.

Türk topraklarında elini kolunu sallayarak dolaşan Yunan askerlerini ve Türk topraklarında okunan Yunan milli marşı bir yerde koruma altında. İzmir, Aydın ve Muğla il sınırları içindeki adalarımıza onlarca kilise inşa edildiğini belirten Ümit Yalım, “Vatan toprakları tam 14 yıldır çan sesleri ile inim inim inliyor. Türkiye'nin batısında 14 yıldır ezan okunmuyor” diyor.

Ege'de, Doğu Akdeniz ‘de ilginç gelişmeler oluyor. Türkiye, “Oldu bittilere” karşı sesini ne zaman yükseltecek?"

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol