“AMAÇ HÜSEYİN ASLAN İSMİNİ KARALAMAK..“

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı karalayarak, asılsız iddialarda bulunan ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın menajeri olduğunu iddia eden Gülsüm Sarıkaya'ya tepkiler artarken Aslan da, kamuoyuna konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte o açıklama:

26 Eylül 2012 Çarşamba 12:39
“AMAÇ HÜSEYİN ASLAN İSMİNİ KARALAMAK..“

 Kaybından derin üzüntü duyduğum Türk Halk Müziği Sanatçımız ve Söz Yazarımız Neşet Ertaş’ın “menajer”i olduğunu ileri süren Gülsüm Sarıkaya tarafından yapılan açıklamada yer alan ve gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmayan şahsıma yönelik “iddia, iftira ve karalama” dolu sözler, Anadolu Ajansı tarafından haber haline getirilerek 25.9.2012’de,  Neşet Ertaş’ın vefat ettiği gün; basına “servis” edilmiş ve bazı internet sitelerinde de “Neşet Ertaş’ı üzen son olay” başlığıyla yayımlanmıştır.


Söz konusu haber; baştan sona bir “kurgu”dan ibarettir, gerçekle asla bir ilişkisi yoktur, “karalama, kişiliğimi ve güvenilirliğimi zedelemeye” yöneliktir.
Haberin kamuoyunu doğru ve sağlıklı bilgilerle bilgilendirmek yerine, toplumda “güvenirliliğe ve saygınlığa sahip olan Gazeteci Yazar ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan olarak şahsımı itibarsızlaştırmak, küçük düşürmek ve güvenirliliğini zedelemek amacı taşıdığı” 14 Eylül’de gerçekleşen bir ziyaretin 11 gün sonra, Neşet Ertaş’ın “ebediyete intikal ettiği gün kurmaca” haber olarak yayınlanmasıyla ve Milli Haber Ajansımız Anadolu Ajansı’nın da, tek taraflı olarak ilgili tarafın görüşüne başvurmadan, teyit ettirmeden “tek taraflı” bu “kurmaca haber”i basına servis etmesinden çok kolayca anlaşılmaktadır.
Bu haber; “basın etiğine, doğru ve ilkeli haberciliğe, tarafsızlığa ve yayın ilkelerine” tümüyle aykırıdır.
Ulusal haber ajansımız olan Anadolu Ajansı; Devlet’ten yardım almakta ve önemli ölçüde “kamu kaynağı” kullanmaktadır.
Anayasamız, “Devlet’ten yardım alan haber ajanslarının tarafsızlığının esas olduğunu” öngörmektedir.
Haberde, Gülsüm Sarıkaya’nın “Ben ailesiyle, çocuklarıyla odanın kapısında bekliyordum. Fotoğraf konusunda uyardım. Hocamızın kesinlikle görüntü vermek istemediğini, bunun bir hasta hakkı olduğunu söyledim. 
Adnan Keskin ve Ali Engin bu konuda hak verdiler. Odada fotoğraf çeken bir tek Hüseyin Aslan’dı. Silmesini istedik, kesinlikle kullanmayacağım dedi.
Ziyaretin ertesi günü fotoğrafın servis edildiğini gördük. Ondan başka kimse fotoğraf çekmedi. Ben yapmadım deme gibi bir lüksü yok… Hocamız fotoğrafın yayınlandığını öğrendi. Çok üzüldü. Basın saygı gösterdi, ama o göstermedi. Hocamızın son üzüldüğü olay bu oldu.” şeklindeki hayali, düzmece senaryosuna yer verilmiştir. 
Ben, 14 Eylül akşamı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Adnan Keskin, Parti Meclisi Üyesi ve Sanatçı Sayın Faruk Demir ve CHP İl Başkanı Sayın Ali Engin’le birlikte, Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek “geçmiş olsun” dileğimi ilettim, “acil şifa” temennisinde bulundum.
Yanımda ne fotoğraf makinesi vardı, ne de fotoğraf çektim. Neşet Ertaş’ın “menajer”i olduğunu ileri süren Gülsüm Sarıkaya’nın iddiaları, tamamıyla “hayal”dir, “gerçek dışı”dır, “kurmaca”dır. 
Söz konusu bu haber; tümüyle “karalama, itibarsızlaştırma, küçük düşürme, kişiliğimi zedeleme ve güvenirliliğimi sarsma” amacına yöneliktir.
Basın yoluyla yapılan kişilik haklarıma yönelik bu saldırının hesabını bağımsız yargı önünde soracağımı, sürekli Basın Kart Sahibi ve 20 yıldan fazla Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanlığı yapan Gazeteci-Yazar kimliğimle ifade etmek istiyorum.
Sanata ve sanatçıya her zeminde ve her koşulda önem veren, özen gösteren bir kişi olarak, Neşet Ertaş’ın vefatından derin bir üzüntü duydum.
Kendisine Allahtan rahmet, ulusumuza, ailesine ve sevenlerine de sabır ve başsağlığı diliyorum.
Kamuoyunun ve basınımızın bilgisine saygıyla sunuyorum.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hayri bektaş 2012-09-26 14:04:09

Açıkçası hem büyük bir ustanın ölümü ile hem de şehitlerimizin acısıyla yanıp tutuşan memlekette bunlarla uğraşılmasını kınıyorum. Hüseyin bey saygıdeğer biri. Reklam reklam deniyor, başkası olsa anlarımda Hüseyin Aslan'ın reklam yapmaya ihtiyacı varmı ki

Avatar
Hatice Keskin 2012-09-26 14:06:44

Ben Hüseyin Aslan'ı hiç görmedim ama tanıyorum. Didinip duruyor menejer hanım saçmalamış bence yada kendisine yeni bir iş arıyor herhalde