'AKP Seyredince Ege Denizi Yunan Gölü Oldu!'

Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularında yat ve tekneleri taciz etmesine yönelil son olayları değerlendiren Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, "Ne yazık ki 18 ada ve bir kayalığımızın işgali sonrası Ege Denizi artık Yunan gölü haline gelmiştir" dedi.

02 Haziran 2020 Salı 08:02
'AKP Seyredince Ege Denizi Yunan Gölü Oldu!'

Ege adalarının işgaline yönelik isyanını her fırsatta dile getiren MSB eski Genel Sekreteri Yalım, Orhan Uğuroğlu'nun konuya ilişkin sorularına verdiği yanıtta şunları söyledi:

" 23 Mayıs 2020'de, Aydın'ın Didim ilçesinden hareket ederek Muğla'nın Fethiye ilçesine seyir halinde olan Türk yatına, Yunan Sahil Güvenlik botlarından, Bodrum ve Datça açıklarında iki kez taciz ateşi açıldı. Yunan Sahil Güvenlik botu önce havaya ateş etti, ardından telsiz anonsu ile yatı İstanköy (Kos) Adası limanına girmeye zorladı. Türk Kaptan Ferhat Koray ve yardımcısının bulunduğu yat yoluna devam edip Datça'yı geçince Sömbeki Adası'ndan gelen Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından havaya ateş edilerek Türk yatı ikinci kez taciz edildi.Yunan Sahil Güvenlik botları hiçbir engelle karşılaşmadan Türk karasularına giriyor ve teknelerimizi taciz ediyor. 3152 Sayılı Kanun Madde 2 (b)'ye göre Türk karasularının muhafaza ve emniyetinden İçişleri Bakanlığı sorumlu. Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Yunan Sahil Güvenlik botları karasularımıza girip korsanlık yaparken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Muğla Valisi Esengül Civelek olanı biteni seyrediyor.

13 AY CEZAEVİNDE KALDI
Yunanistan, sürekli olarak Türk karasularına giriyor ve Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi Madde 101'de tanımlanan deniz haydutluğu (korsanlık) suçunu işliyor. 14 Nisan 2014'de, Türk tekne kaptanı Mustafa Ateş, Keçi Adası ile Bodrum sahilleri arasında Türk karasularında seyir halinde iken Yunan Sahil Güvenlik botundan açılan uçaksavar makinalı tüfek ateşi ile öldürüldü. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Mustafa Ateş'in teknesinde göçmen bulunamadı. Kaptan Ateş, başına ve sırtına isabet eden 8 mermi ile hayatını kaybetti.28 Mayıs 2014'de, Bodrum Turgutreis Çatalada yakınlarında balık avlayan vatandaşlarımızın teknesine, Yunan Sahil Güvenlik Botundan uçaksavar makinalı tüfeği ile ateş açıldı. Teknedeki dört vatandaşımız İstanköy Adası'na zorla götürülerek tutuklandı. İki hafta sonra 3 vatandaşımız serbest bırakıldı ancak tekne kaptanı Kaan Camuzoğlu, Pire Koridalos Cezaevi'ne gönderildi. Cezaevinde tam 13 ay mahkemeye çıkarılmadan bekletilen Camuzoğlu, ölmek üzereyken mahkemeye çıkarılarak tahliye edildi. Camuzoğlu, Türkiye'ye döndükten sonra İzmir'deki hastanede hayatını kaybetti."

"ERDOĞAN İSTİFA ETMELİ..."

Öte yandan son yazısında da konuyu dile getiren Yalım, " Tayyip Erdoğan’ın, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını Yunan askerine teslim etmesiyle birlikte vatan topraklarında Yunan Sancağı dalgalanmaya başlamıştır. 06 Ocak 2009’da Aydın Eşek Adası’na gelen Yunan Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas, Türk topraklarında dalgalanan Yunan Sancağını selamlamıştır.
Vatan topraklarında Yunan Sancağı dalgalanırken, Tayyip Erdoğan’ın Şehitler Tepesi’nden bahsetmeye hakkı yoktur.Tayyip Erdoğan, derhal istifa etmelidir." demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.06.2020 08:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol