'AKP'NİN SON SEÇİMİ OLACAK...'

"Referandumdan hayır sonucu çıkacak. Bu sonuç üzerine erken seçime gidilecek ve bu da AKP'nin son seçimi olacak..."

04 Şubat 2017 Cumartesi 15:40
'AKP'NİN SON SEÇİMİ OLACAK...'

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, başkanlık referandumundan “Hayır” sonucu çıkacağını, bu sonucun üzerine erken seçim yapılacağını ve bu erken seçimin AKP'nin son seçimi olacağını söyledi.


CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul'da yürütecekleri başkanlık referandumu çalışmaları hakkında Sözcü Gazetesi'nden Hande Zeyrek'e bilgi verdi. Cemal Canpolat, yaptıkları araştırmalara göre başkanlık referandumunundan “Hayır” sonucu çıkacağını söyledi. Canpolat'a göre başkanlık referandumundan “Hayır” sonucu çıkmasının ardından erken seçim yapılacak ve bu erken seçim AKP'nin son seçimi olacak.

Canpolat ayrıca, İstanbul'da 3 ayrı araştırma şirketine araştırma yaptırdıklarını ve “Evet” oyunun yüzde 38-39 civarında olduğunu söyledi.

İşte o röportaj

150 BİN ARKADAŞIMIZ SAHADA

– Zor bir sürece giriyoruz. Referandum kampanyasının ağır yükü sırtımızda. Bugün itibarıyla İstanbul'da 95 bin sandık sorumlusunun seçimini yaptık. 15 bin 400 mahalle delegesi görevlendirdik. Belediye meclis üyelerimizin tamamını ilçelerde görevlendirdik. İstanbul'da 150 bin arkadaşımız sahada çalışıyor. Toplumsal seferberlik başlattık.

– Halk, korku imparatorluğunu bu referandumda aşacak. Çünkü bu korku imparatorluğu 7 Haziran'da başladı. Tek başına olan AKP iktidarında terör hızla tırmandı. Bir ülkenin güvenliğini sağlayamayan, kendi vatandaşlarının huzur ve güvenliğini sağlayamayan bir iktidarın uzun süre kalmasına imkan yok.


BU İSTİKLAL SAVAŞI'DIR

– Bu konu partilerüstü bir konudur. Ön planda Türkiye Cumhuriyeti var. Kurtuluş Savaşı'nda bu ülkenin dört bir tarafında mücadele etmiş, uluslararası sermayeye diz çöktürmüş, tam bağımsızlığını kurmuş, yetkiyi saltanattan alıp halka vermiş, halkın kendi kendini yönetme şeklini ortaya koymuş, demokrasiyi, bu ülkede yaşayan herkesin parlamentoda temsiline imkan veren bir sistem var.

– Tartışmasız birinci ilkemiz ve görevimiz saltanattan alınıp halka verilen iradeye sahip çıkmaktır. Halkın kendi iradesine sahip çıkmasının mücadelesini vereceğiz. Bu sadece CHP sorunu değil. Türkiye'de yaşayan herkesin sorunu. Bu kazanımlardan yani ülkenin 200 yıl geriye götürülmesinin doğru olmadığını vatandaşlara anlatacağız. Bu bir İstiklal Savaşı'dır. Egemenliğin saraya verilmemesinin, millette kalmasının mücadelesini vereceğiz.

ADALETE GÜVEN SARSILIR

– Kimse partili bir yargıçtan adalet bekleyemez. Yargının tüm kurumlarını ve üyelerini belirleyen partili bir başkan olursa adalete güven ortadan kalkar.

– Parlamenter sistemden başkanlığa geçen tek ülke Zimbabve. 40 senedir tek adam tarafından yönetiliyor. Bizdeki bu anayasa değişikliği de aynı şeyi getiriyor. Meclis'in işlevi tamamen ortadan kalkıyor. Muhalefetin gücü tamamen elinden alınıyor. Yeni anayasa dedikleri Türkiye'de totaliter rejimin ilan fermanıdır.

– Velev ki başkanlık geldi. Bu ülkenin sorunları çözülüyor mu? Dolar düşüyor, terör bitiyor mu? Yoksulluk bitiyor, eğitim düzeliyor mu? Türkiye'de şu ana kadar ne istediler de yapmadılar? Türkiye'de OHAL adı altında sivil bir darbe var. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi, OHAL kapsamında etkisiz hale getiren bir süreç yaşıyoruz.

– Bu seçim CHP referandumu değil. Bu seçim Türkiye'nin toplumsal bütünlüğünün seçimidir. Bu seçim, milliyetçilerin, muhafazakarların, sağcıların, solcuların, toplumsal barıştan yana olan herkesin referandumudur. Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş ya da yokoluş referandumudur. Türk Bayrağı'nın bu ülkede ilelebet devamından yana olup olmamanın mücadelesidir. Barış ve huzurun referandumudur. Türkiye'nin barıştan en uzak olduğu bir dönem yaşıyoruz. Tüm kesimler barut fıçısı gibi. İnsanların her an patlamaya hazır olduğu bir dönem yaşıyoruz. Parlamentoya da yansımasını gördük.

EVET’LER YÜZDE 38’DE KALIYOR

Canpolat, 3 araştırma şirketinin referanduma ilişkin anketleri hakkında da bilgi verdi. Canpolat, “Bizim yaptığımız çalışmaları söyleyeyim. Şu ana kadar ‘Evet' ler yüzde 38-39'u aşmış değil. Üç ayrı anket grubuyla çalışıyoruz. ‘Hayır'lardan ‘Evet'e yönelme yok. Kararsız olan seçmen AKP ve MHP seçmenidir. ‘Evet'in çıkması mümkün görünmüyor. İstanbul'da ise ‘Hayır'lar yüzde 60'ın üzerinde. Türkiye genelinde ise yüzde 50'nin altına düşmüyor. Müthiş bir kararsız taban var. Ama CHP'nin tabanı net” dedi.

İBB'NİN FETÖ'CÜLERE TAHSİS ETTİĞİ ARAZİLER TRİLYONLARCA DOLAR YAPIYOR

Daha önce SÖZCÜ'ye verdiği röportajda İstanbul'da 20 AKP'li belediye başkanının FETÖ ile işbirliği yaptığını ve birbirlerini ihbar ettiklerini anlatan Canpolat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) FETÖ'ye tahsis ettiği arazilerle ilgili çalışma yaptıklarını, yakında dava açacaklarını söyledi.

Canpolat konuyla ilgili şöyle konuştu: “Bunlar zamanında ortaklardı, birlikte Cumhuriyet'in temeline dinamit koydular. Bu sadece bizim iddiamız değil. AKP'lilerin kendi iddialarıydı. İBB'nin FETÖ'ye tahsis ettiği arazileri biz biliyoruz. Trilyonlarca dolar değerinde. Bunları kim tahsis etti ve tahsis emrini kim verdi? Bunların önünü açan kendileri. İstanbul'da belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla açtığımız davalar var.

Şu anda bu arazileri tahsis edenler hakkında yaptığımız çalışma son aşamaya geldi. Mücadelemizi yargıda vereceğiz. Trilyonlarca dolarlık araziyi nasıl FETÖ'ye tahsis ettiklerinin hesabını soracağız. FETÖ'nün şu ana kadar bir tek siyasi kanadını ortaya çıkarmadılar.

Çünkü çıkarsa AKP çöker. Bunun için seçim sürecini bekliyorlar. Çünkü referandumun hemen arkasında kaçınılmaz bir erken seçim var. Bu seçim de mevcut iktidarın son seçimidir.  

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol