AKP'DEN ABD'YE, ABD'DEN TÜRK MİLLETİNE...

AKP'nin şeker fabrikalarının satışı konusunda sırf Zarrab davası dolayısıyla söz verdiği iddiaları artadursun Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır, ABD'nin nişasta bazlı şeker üretimini 'sağlık kaygısı' nedeniyle azalttığını belirtti.

16 Mart 2018 Cuma 01:37

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararıyla gündeme gelen pancar şekeri ve nişasta bazlı şekerle ilgili bir rapor hazırladı. Raporun bilimsel verilere dayanılarak hazırlandığını belirten mütevelli heyet başkanı Dr. Mikdat Çakır, ABD'nin nişasta bazlı şeker üretimini azalttığına dikkat çekti.

ABD NİŞASTA BAZLI ŞEKER ÜRETİMİNİ AZALTTI

Dr. Mikdat Çakır, şunları söyledi:''ABD Tarım Bakanlığı ve Kongre Raporlarına göre, ABD gıda sanayii şeker tüketimi geleneksel olarak mısırdan elde edilen nişasta bazlı şeker (NBŞ) ağırlıklı ve öncelikli bir seyir izlerken, son yıllarda sağlık riskleri nedeniyle bu şeker türünün üretiminin gerilediği belirtilmiştir. ABD Tarım Bakanlığı kamuoyuna açıkladığı raporda; 2000-2016 yılları arasında toplam şeker üretimi içinde pancar şekeri üretiminin yüzde 24 arttığı, mısırdan elde edilen fruktoz şurubu tüketiminin ise yüzde 35 azaldığını belirtmiştir. Yine aynı rapor bu azalışın 'sağlık kaygısı' nedeniyle olduğunu vurgulamıştır.'' 

ABD Tarım Bakanlığı'nın gelecek 10 yıllık planlamada da nişasta bazlı şeker tüketiminin azalmaya devam edeceği yönünde çalışma yaptığını kaydeden Çakır, ''ABD’de mısır nişasta bazlı şeker tüketiminin, azalmaya devam edeceği ve şeker pancarı ve şeker kamışından elde edilen şeker tüketiminin yüzde 21 oranında artacağı raporlanmıştır. ABD’de NBŞ tüketiminde yaşanan gelişmeler değerlendirildiğinde; ülkemizde de NBŞ tüketiminin azaltılması gereğinin vatandaşlarımızın sağlığının korunması adına stratejik önemde olduğu ortaya çıkmaktadır. Sağlıkla ilgili bir diğer sorun da, son derece zehirli bir kimyasal olan civanın nişasta bazlı fruktoz şurubu ürünlerinde tespit edildiği meselesidir. ABD Tarım ve Ticaret Politikaları Enstitüsü'nün 2009 yılı raporuna göre civanın NBŞ içeren gıdalarda tespit edilmesidir. Bunun nişasta bazlı şeker üretiminde kullanılan kostik soda üretiminde civa kullanılmasından kaynaklandığı, bundan dolayı mısırdan elde edilen fruktoz şurubunun sağlığı tehdit ettiği vurgulanmıştır. Üniversitemiz bilim heyeti tarafından hazırlanan raporlar, üniversitemiz web sitesinde yayınlanmaktadır'' diye konuştu.  


ABD'de 2009 yılında 27 milyon ton olan şeker pancarı üretiminin yüzde 24 artarak, 2016 yılında 33.5 milyon tona ulaştığını ifade eden Çakır,  ''ABD’de 2009 yılında 4,2 milyon ton olan pancar şekeri üretimi  yüzde 12 artarak 2016 yılında 4,7 milyon ton olmuştur. ABD’de şeker pancarı ve şeker kamışından üretilen şeker tüketimi 2000 yılında günlük kişi başı 48 gram iken  yüzde 4 artarak 2016 yılında 50 gram olmuştur. ABD’de 2016 yılında 11,2 milyon ton olan toplam şeker pancarından ve şeker kamışından elde edilen şeker tüketiminin yüzde 21 artarak 2027 yılında 13,5 milyon ton olacağı tahmin edilmektedir.'' dedi.Çakır, ABD’de 2000 yılında kişi başı günlük yüksek fruktozlu mısır şurubu tüketiminin 46 gram iken, bu değerin yüzde 35 azalarak 2016 yılında 30 gram düştüğünü kaydetti. 

Çakır, ''ABD’de azalan nişasta bazlı şeker talebinden dolayı, ABD’nin nişasta bazlı şeker üretiminin devamlılığı ihracata ve özellikle yeni pazarların bulunmasına bağlıdır. ABD’de nişasta bazlı şeker tüketiminin azalmasının nedeni olarak sağlıkla ilgili kaygıların olduğu belirtilmiştir. ABD fabrika bazlı satış kotası belirleyerek pancar şekeri üretimi yapmaktadır. Bu kota ABD şeker tüketiminin yüzde 85’inden az olmamak kaydıyla belirlenir . ABD’de 2018 yılında rafine edilmiş şeker (pancar şekeri) için ton başına ortalama olarak 531 dolar/ton minimum fiyattan alım garantisi verilmektedir. Bu alım garantisi NBŞ için verilmemektedir'' dedi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.03.2018 01:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
[email protected] 2018-03-17 10:28:27

Do you need a loan? If yes! Contact FIFO Capitals and Mortgages Limited ® for small and large loans amount. We give out loan at 2% interest rate. Contact us today via E-mail at,,,(([email protected])),,, We also give out from. £5 thousand Pounds to 100 million Pounds for individuals and companies, the credit is open to all regardless of nationality....

Avatar
[email protected] 2018-03-17 10:28:53

Do you need a loan to consolidate your debt? Do you need a loan to finance or expand your business? Or for the purchase of cars, the purchase of a house and other personal loans ETC we give you a long term loan of five to fifty years maximum with an interest of 2%. You are 100% guaranteed. Contact us through the email address: (([email protected]))....

Avatar
Loyalty 2018-05-19 17:38:07

% 100 tespit edilemez sahte para dereceli A, Blacknotes temizleme ve SSD çözümü @ ([email protected]) satın alın






Biz dünya çapında dolaşan ürünlerimizin bir milyardan fazla, YÜKSEK KALİTE Saptanamayan Taklit Banknotların en iyi ve Eşsiz üreticisiyiz. Biz dünya çapında tüm ülkelere sadece orijinal yüksek kaliteli taklit para NOTES kaynağı.
BU BANKNOTLAR ÇOK SAYIDA DOKUNUYOR VE EL KİTABI VE KUSURSUZ GÖZLERİN BAKIMIYLA İLGİLİ HİÇBİR ŞEKİLDE BULUNMAZ. BU PARA, UV IŞIĞI VE IODINE COUNTERFEIT PEN MARKER DAHİL OLMAK ÜZERE BİREYSEL SERİSİ VE BYPASS TÜM GÜVENLİK TESTİ İLE BİRLİKTE GEÇİRMEKTEDİR.

Aşağıdaki para birimleri için yüksek kaliteli sahte NOTLAR sunuyoruz;


EUR - Euro
USD - ABD Doları
DNR - DINAR
GBP - İngiliz Sterlini
INR - Hindistan Rupisi
AUD - Avustralya Doları
CAD - Kanada Doları
AED - Emirlikler Dirhemi
ZAR - Rand
CHF - İsviçre Frangı
CNY - Çin Yuanı Renminbi
MYR - Malezya Ringiti
THB - Tayland Bahtı


 


Aşağıda Tüm Sorular

E-posta: [email protected]

Avatar
Royalty 2018-05-19 17:39:01

Doğrulanmış Avrupa / UK / İngiltere pasaportu, kimlik kartları, vizeler, ehliyet (whatsapp: +237673528224) satın alın




12 milyonun üzerinde, kaliteli dokümanların en iyi üreticileriyiz.
Dünya üzerinde dolaşan belgelerimiz.
Sadece orijinal yüksek kaliteli gerçek ve sahte pasaportlar sunuyoruz.
lisans, kimlik kartı, İkamet izni, damga ve diğer ürünler gibi birçok ülke: ABD, Avustralya,
Belçika, Brezilya, Kanada, İtalya, Finlandiya, Fransa, Almanya, İsrail, Meksika, Hollanda,
Güney Afrika, İspanya, Birleşik Krallık, Malta, Hırvatistan vb (ve diğerleri).
Ek bilgi almak ve siparişinizi vermek,
e-posta yoluyla bize ulaşın


İletişim e-postaları: [[email protected]]

Genel destek: ([email protected])

whatsapp ====== + 237673528224

Skype: info documents4