6 KENTİ YAĞIŞ 2 KENTİ FIRTINA VURACAK...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış ve fırtına konusunda uyarı yayınladı...

09 Temmuz 2012 Pazartesi 13:21
6 KENTİ YAĞIŞ 2 KENTİ FIRTINA VURACAK...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün kuzey ve doğu kesimlerde beklenen gökgürültülü sağanak yağış konusunda uyarı yayınladı. Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Samsun ve Sakarya'nın bazı ilçelerinde 12 saatte metrekareye 50-75 kilo yağış düşmesi bekleniyor.

 
 
BODRUM VE FETHİYE'DE FIRTINA BEKLENİYOR
 
Ayrıca Bodrum-Fethiye arasında fırtına bekleniyor. Bugün saat 18.00’e kadar, kuzey-kuzeybatı yönlerden etkili olacak fırtına zaman zaman 8 kuvvetine yükselecek. Finike-Antalya arası ve Antalya Körfezi’nde de kuzey-kuzeydoğu yönlerinden 5-7, zaman zaman 8 kuvvetinde fırtına bekleniyor.
 

6 ili yağış, 2 ili fırtına vuracak! 

 
SAMSUNLULAR DİKKAT!
 
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi’nde sağanak yağış uyarısında bulundu. 
 
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan meteorolojik uyarıda, bugün Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi’nde aralıklarla devam eden gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle il genelinde 12 saatte metrekareye 21-50 kilogram, kıyı ve yüksek kesimlerde metrekareye 50 ile 75 kilogram arasında yağış beklendiği belirtildi.
 
Meteorolojik uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Lokal olarak kuvvetli olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar nedeniyle meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.”
 
TÜM YURTTA HAVA DURUMU
 
Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Ardahan, Kars, Ağrı ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yer yer kuvvetli olarak esecek.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol