200 BİN İZMİRLİ MEYDANLARDAYDI

İZMİR'de, resmi törenlerin ardından Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için bir araya gelen 200 bini aşkın İzmirli, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

29 Ekim 2012 Pazartesi 19:56
200 BİN İZMİRLİ MEYDANLARDAYDI

 Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.30'da başlayıp, 12.30'da sona eren resmi törenlerin ardından önce CHP'liler aynı yerde saat 14.00'te yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla bir alternatif kutlama yaptı, anıta çelenk bırakıldı. Buradaki topluluk daha sonra Gündoğdu Meydanı'na doğru yola çıktı. 

Cumhuriyet kutlamalarına alternatif olarak çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile sosyal paylaşım sitelerinden yapılan çağrılarla örgütlenen İzmirliler da aynı saatlerde, ellerine Türk bayraklarıyla Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanmaya başladı. 
Ancak caddeye sığmayan kalabalık, yürüyüş 15.00'te başlaması gerekirken bir saat önce hareket etmek zorunda kaldı. Kalabalık, önce Gündoğdu Meydanı'na ardından da Birinci Kordon'dan Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. CHP'liler ile de birleşen kalabalıktakilerin sayısı, alana ulaşıp ayrılanlarla birlikte 200 bini aştı. Uzun korteş oluşturan topluluk yürüyüş boyunca 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Yaşasın Cumhuriyet', 'Hükümet istifa' sloganları attı.
COŞKULU KUTLAMA OLAYSIZ SONA ERDİ
İzmir'de, resmi törenlerin ardından Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için bir araya gelen 200 bini aşkın İzmirli'nin yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Meydanda, AK Parti hükümetine tepkilerini sürdüren topluluk, daha sonra olaysız dağıldı. Kutlamalar sırasında sürücüler de korna çalarak, kalabalığa destek verdi.







yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol