'15 TEMMUZ'A EN GÜZEL CEVAP EL BAB OLDU'

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar: 'Türkiye bölgesinde daha da güçlenmelidir'

19 Mart 2017 Pazar 22:00
'15 TEMMUZ'A EN GÜZEL CEVAP EL BAB OLDU'

MÜSİAD Konya Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa çok sayıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyesi katılırken son dönemdeki gelişmelerin iç yüzü değerlendirildi. 

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Türkiye’nin yıllardır kuşatma altında olduğunu vurgulayarak, “90’lı yıllarda Türkiye’nin önemli şahsiyetleri suikasta nasıl kurban gittiğini ve iç siyasetimize nasıl müdahale edildiğine hepimiz tanık olduk. Bugün yaşadığımız hiçbir şey sürpriz değildir. Ülkemizin siyaseti de ekonomisi de çok uzun yıllardır abluka altında. Ne gitmemize izin veriyorlar, ne çıkmamıza izin veriyorlar. 15 Temmuz’da özellikle ülkemiz iç taraftan kendilerine saldıran hainlere karşı dik durarak milli bir direniş sergilemiştir. Kuşatmanın dışına çıkan Türkiye, 15 Temmuz’a en güzel cevap El Bab operasyonunda verilmiştir. Zor bir süreçteyiz. Ama Türkiye, surları yarıp kuşatmanın dışına çıktığı andan itibaren yörüngesini tamamen değiştirmiştir. Artık aktif savunmada kalan değil, taarruz yapan bir politika gücüne sahiptir” diye konuştu.

“Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Bakanına bu terbiyesizliği yapamaz”

Dışişleri Bakanının uçağının inişine izni verilmemesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının bulunduğu aracın tutulduğu yerde toplanan Türk vatandaşlarının jop ve köpeklerle güç kullanarak dağıtılmaya çalışılmasına da değinen Yarar, “Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Bakanına bu terbiyesizliği yapamaz. Hollanda gibi devletlere kendi milli duruşumuzu gösterdik ve bundan sonra da göstermeye devam etmeliyiz. Bundan sonra da asla taviz vermemeliyiz. Taviz verirseniz bir daha başınızı kaldırtmazlar. Hollanda ile ilişkilerimiz ne olacak sorusunu bir kenara bırakın. 1974’te bu oldu. Ülkemiz 3 yıl sıkıntı çekti ama aldığı derslerle başka bir ülke oldu. 15 Temmuz ve El Bab operasyonu bu ülkenin direnişidir. İnşallah bundan sonra yapacaklarımız da ülkemizin dirilişi olacaktır. Birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermemeliyiz. Bir olduğumuzu unutmamalıyız. Başka hiçbir tabir bizi kurtaramayacak. Önümüzde tarihi bir fırsat var. Coğrafyamızda tek ayakta kalabilen ülke Türkiye’dir. Bunun için Türkiye bölgesinde daha da güçlü olmalıdır” şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol