“124 BİN CAMİ PARTİ LOKALİNE DÖNÜŞTÜ“

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk hocamız, Türkiye gündemini değerlendirdi. Hocamız, yaşananların dinciliğin somut bir örneği olduğunu belirterek, " İnsan vicdan ve idrakinden beklenen hiçbirşeyi bunlardan bekleyemezsiniz.

19 Ekim 2015 Pazartesi 23:47
“124 BİN CAMİ PARTİ LOKALİNE DÖNÜŞTÜ“

 Halk TV'de Uğur Dündar'ın hazırlayıp, sunduğu Halkın Arenası programına katılan hocamız, özellikle şu ifadeleri kullandı: " Bu saray sakini vatandaş partide çalıştığı günler sonrasında belediye başkanlığı döneminde bile dünyanın dinci terör örgütleriyle irtibat halinde olmuştur. Onlarla nasıl münasebetler geliştirdi düşünmek lazım. Hikmetyar'ın dizinin dibine oturdu, Suriye'de açıkça terörü destekledi. Onlara hem lojistik hem para desteği verdiği dünyanın ortak kabulüdür. Sivas katliamını düşünmek gerekir. O gün katliamın önderleri olan isimler milletvekili oldular, bakanlık bile yaptılar. Bunların yakarak katletmeye ayrı bir düşkünlükleri var... Çünkü kara yüreklerinde insani değerler yok. En vahşi hayvan bile acıktığı zaman saldırıyor, doyduğu zaman bırakıyor. Bunlar da doymak da yok. 

Bunların dilinde tekbir hasımlara sövmek ve bir takım insanları saldırı hedef göstermenin kutsal sloganıdır. Bu adamların Kur'an'ın diniyle bir irtibatı olabilir mi? Allah'ıyla, Peygamber'iyle ne irtibatı olabilir? Ayrıca çözüm süreci deyip durdular. Süreç süreç dediler süreçten ne çıktı? Dünyada bütün beyni olan adamlar bunu bilir ki eğer bu işte gerçekten samimiyseniz İlk iş olarak şu seçim barajını kaldıracaksınız. Peki sürecin diğer partisi bunu dedi mi hayır? İkisi ortak kazıklarını millete atıyorlar. Sorunlar nasıl çözülür deniyor. Bakın ülkedeki 124 bin cami parti lokaline döndürüldü siz bunu düzeltmeden düzene çıkamazsınız. Bu camileri aydınlığın, aklın, bilimin aleyhine kullanan anlayışla hesaplaşmadan sorun falan çözemezsiniz."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.10.2015 11:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
gūven bektaş 2015-10-20 23:52:56

Benim anladığım ibadet sade gõsterişten uzak ve sadece ALLAH için yapılır şimdiki sidtem resmenALLAHI kulanarak sõmūrū yapıyor veşeytanlaşma almiş başini gidiyor vebenim ALLAHIMA karıśacak kadar azmış o hakı kendilerinde nasıl buluyorsa adlında taşlanacak şeytanlar beli ama bir kesim culuklar bıkmıyorlar Çūnkū culuklar çoğunlukta ALLAHIMA karışmasınlar yezidin soyu yeter saygılar

Avatar
Beko güven 2015-10-21 17:57:53

Kitabın tam ortasından söylüyorsunuz agzınıza. Yüreğinize sağlık

Avatar
Rahmi Guevenc 2015-10-23 19:44:18

Bir şey'in şuyu vuku'undan beterdir derler Camiye Okula Kışla'ya siyaset girmemeli Din hepimizin ortak yüce değeri siyasete alet edilmemeli buna bilhassa hocalar dikkat etmeli. Yaşar Hoca boş konuşmaz sözleri dikkate alınmalı vesselâm.

Avatar
Yakup. kaya 2015-12-26 20:56:19

Iyiki.varsin.hocam..bir.gun.olur.cahiller.uyaniirl

Avatar
Misafir 2016-03-21 23:05:43

Hadi lan münafik seni Ebu cehilin torunu

Avatar
Haydar Akhan 2016-06-18 11:11:41

Aynen öyle camilerin pek çoğu malum partinin propoganda merkezleridir,bir arkadaş isim vermeden Yaşar Nuri hocamıza ebu cehilin torunu demiş , yazıklar olsun