100 BİN KİŞİYİ CEZALANDIRDI...

Melih Gökçek bir belediye otobüsünün yakılması üzerine Mamak otobüslerinin güzergahını değiştirdi. 100 bin kişi evine ulaşmakta güçlük çekiyor.

06 Temmuz 2014 Pazar 10:51
100 BİN KİŞİYİ CEZALANDIRDI...

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın metropol Mamak ilçesine sefer yapan belediye otobüslerinin güzergahını değiştirdi. Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, Bir belediye otobüsünün ilçede yakılması üzerine bu kararı alan Gökçek, ''Otobüsü yakanı bulursanız, eski güzergaha dönerim'' dedi. Güzergahın değişmesi dolayısıyla bölgedeki 5 mahallede oturan 100 bin kişi evlerine ulaşmakta zorluk çekiyor.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Melih Gökçek hakkında, "Anayasal bir hak olan ulaşım hak ve özgürlüğünü engelleyerek görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Gök şöyle dedi:

''Mamak ilçesi, özellikle dar gelirli insanlarımızın yaşadığı bir bölgedir. Burada bir belediye otobüsünün yakılması sonucunda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, nüfusu 100 bini bulan General Zeki Doğan, Tuzluçayır, Çağlayan, Şirintepe, Karatepe, Aşık Veysel gibi mahallelerin otobüs güzergâhlarını değiştirip, Mamak halkına ve Ankaralılara eziyet ediyor. Yurttaşlarımız yeni güzergah sonucu, evlerinden, iş yerlerinden neredeyse birkaç kilometre uzakta inmekte, yaşlılarımız ve hastalarımız mağduriyet yaşamaktadırlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Mamaklılara 'Otobüsü yakanı bulun, ben de otobüs güzergâhınızı tekrar vereyim' diyor. Ulaşım hakkı bir anayasal haktır. Kızılay Meydanı’nda bir otobüs yakılsa, Kızılay’a giden bütün otobüslerin oraya girmesini yasaklayacak mısınız? Böyle bir mantık olabilir mi? ''

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.07.2014 10:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol