1 MAYIS TÜM YURTTA KUTLANIYOR

1 Mayıs İşçi Bayramı tüm yurtta kutlanıyor. Kutlamaların İstanbul'daki merkezi ise Taksim meydanı. 800 metrekarelik dev 1 Mayıs afişi 3 vince asıldı.

01 Mayıs 2012 Salı 14:47
1 MAYIS TÜM YURTTA KUTLANIYOR

 Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamaları öncesi İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın incelemelerde bulundu. 

"BÜTÜN AMACIMIZ BÜTÜN İŞÇİLERİMİZİN HUZUR İÇİNDE BU BAYRAMI KUTLAMASI " 
Çapkın, incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çapkın, " Bütün amacımız İşçi Bayramı'nın işçilerimizce huzur içinde kutlanması. Bunun için her türlü önlemi aldık. Tüm şehirde 20 bine yakın gücümüz var " dedi. 
Amaçlarının bayramın huzur içinde kutlanması olduğunu söyleyen Çapkın, "Bu sene değişiklik olarak anıtla ilgili bazı tedbirler aldık. Amacımız anıtın üstüne çıkarak herhangi bir kışkırtmaya sebep olacak gösteriyi görüntüyü vermemek " diye konuştu.
Çapkın, 1 Mayıs'ta Taksim'de olmanın kendisine ne hissetirdiği sorusuna da yanıt vererek, " Bu sadece benim verdiğim bir karar değildir. Bu bir taraftan siyasi bir karardır bir taraftan ortak br dille oluşturulmuş bir karardır " şeklinde konuştu. Çapkın ardından beraberindeki emniyet müdürleriyle meydandan çıkarak incelemelerine bir süre daha The Marmara Oteli'nin penceresinden devam etti. 
KAZANCI YOKUŞUNA KARANFİL ATTI; TEPKİ GÖSTERDİ 
Bu arad Taksim Meydanı'nda kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı. Vücudunu bronz renge boyayan bir erkek elindeki çekiçle afişlerdeki işçi figürünü sergiledi. Elindeki onlarca karanfille Kazancı Yokuşu başına gelen bir vatandaş ise, " Bunların her biri bir insan " diyerek elindeki karanfilleri Kazancı Yokuşu'na attı. Aynı kişi elindeki kafanfilleri attktan sonra etrafı afişlerle kapatılan Atatürk heykelini işaret ederek , "İyi ki görmüyor Atatürk bunu" dedi
POLİS, TAKSİM'E İLERLEYENLERİ DİDİK DİDİK ARIYOR
Taksim Meydanı'na çıkan gruplar, polisin oluşturduğu arama noktalarında didik didik aranıyor. Polis, kontrolün ardından Taksim'e ilerleyişe izin veriyor.
'DEVRİMCİ İSLAMCILAR' TAKSİM'E YÜRÜYOR
Kendilerini Devrimci İslamcılar olarak adlandıran gruplar, Fatih Camii'nde biraraya geldi. AVM şantiyelerinde yanan, barajlarda boğulan işçiler için gıyabında cenaze namazı kılan gruplar, daha sonra Taksim'e doğru yürüyüşe geçti
1 MAYIS KUTLAMALARINA KATILACAK GRUPLAR KADIKÖY’DEN YOLA ÇIKTI
Kadıköy'de bazı sendikalara üye olan işçi ve memurlar, Taksim Meydanı'nda başlayacak olan 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere yola çıktı. Beşiktaş, Eminönü ve Karaköy İskelesi önünde toplanan gruplar, vapurla karşıya geçerek Taksim'de gerçekleştirilecek olan büyük kutlamaya katılacak. Ellerinde flama ve bayraklarla iskele önüne gelen gruplar, sloganlar atarak vapura biniyor.
ŞİŞLİ'DEKİ DİSK KORTEJİ YÜRÜYÜŞE HAZIRLANIYOR
Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarına Şişli üzerinden yürüyecek Devrimci İşçi Konfederasyonları (DİSK) korteji toplanmaya başladı. 
DİSK Genel Merkezi ile Şişli Camii etrafında yoğunlaşan gruplar yürüyüşe hazırlanıyor. Şişli Belediyesinin temizlik işçilerinin Şişli Belediyesi pankartı altında yürüyüşe katılırken, çok sayıda tiyatro oyuncusunda sabah 08:00'den itibaren toplanma yerine geldi. 1 Mayıs kutlamalarının Şişli kolunda yer alan tek tip kıyafetleri bir başka grup da dikkat çekti. Grupların saat 10:30 sularında yürüyüşe geçmesi bekleniyor.
TAKSİM MEYDANI'NDA SON HAZIRLIKLAR YAPILIYOR 
1Mayıs Emek ve Dayanışma gününün kutlanacağı Taksim Meydanı'nda son hazırlıklar devam ediyor. Meydanda Atatürk heykelinin bulunduğu alanın etrafına afişler çevrildi. Bu arada konuşmaların olacağı sahne ise The Marmara Oteli'nin önüne kuruldu. Taksim Meydanı'nda sadece KESK, Eğitim - Sen ve DİSK, TMMOB 'den görevliler bulunuyor. Taksim Meydanı'na girişler Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Tarlabaşı, Elmadağ caddesi, Sıraselviler caddesi ve Gümüşsuyu'ndaki kontrol noktalarından yapılıyor. Emniyet güçlerinin yoğun güvelnlik önlemi aldığı meydan ise, polis barikatlarıyla çevrilmiş durumda. Bu arada polis helikopterleri de havadan incelemelerine devam ediyor. Taksim Meydanı'nda akşam saatlerine kadar sürecek kutlamalar için Gezi Parkı ve Cumhuriyet Anıtı'nın yanına seyyar tuvaletler de kuruldu. 
GRUPLAR, DOLMABAHÇE'DE TOPLANMAYA BAŞLADI
1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na gidecek gruplar, belirlenen toplanma noktalarında bir araya gelmeye başladı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu (STHP), Sosyalist Feminist Kolektif (SFK), Emek Kolektifi, SGB, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türk Tabipler Birliği (TTB), İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veterinerler Odası, İşçi Filmleri Festivali, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve CHP'nin toplanma adresi olan Dolmabahçe tarafında ilk toplanan grup HKP oldu. İnönü Stadyumu’nun yanında toplanmaya başlayan grup, slogan ve halaylar eşliğinde yürüyüşün başlamasını bekliyor.
TAKVİYE POLİSLER 1 MAYIS İÇİN İSTANBUL’DA
1 Mayıs kutlamaları sebebiyle İstanbul'da görev yapmak üzere çeşitli illerden takviye çevik kuvvet polisleri geldi. Polisler THY'den kiralanan özel uçaklarla Atatürk Havalimanı'na geldi.
Taksim’de görev yapacak olan polisler yurdun çeşitli illerinden THY’den kiralanan özel uçaklarla sabah saatlerinden itibaren İstanbul'a getirildi. Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, İzmir gibi büyükşehirlerden takviye olarak getirilen polisler Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü bahçesinde toplandı. Görev yerlerini burada öğrenen polisler daha sonra İETT araçlarıyla miting alanına hareket ettiler. Öte yandan Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 400 polisinde 1 Mayıs nedeniyle Taksim’de görev yapacağı öğrenildi.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol