Vatandaş Petek Kapatmaya Başladı!

Son iki yılda doğalgaz fiyatının yüzde 62, elektrik fiyatının da yüzde 71 arttığını hatırlatan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Halk çareyi doğal gaz peteklerini kapatmakta buldu. Faturalar ödenemiyor” dedi.

21 Şubat 2020 Cuma 16:45
Vatandaş Petek Kapatmaya Başladı!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, artan elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin açıklama yaptı.Tarafsız Ajans'ın haberine göre Demirtaş, şöyle konuştu:“Türkiye büyük bir ekonomik krizin içinden geçiyor ve bu ekonomik kriz, sarayda yaşayan kayınpeder ve damadın yanlış politikaları sonucu derinleşerek devam ediyor. Son iki yılda doğalgaz fiyatı yüzde 62, elektrik fiyatı da yüzde 71 arttı. Bakıyoruz, emekliye ne kadar zam gelmiştir? Doğal gaz faturaları ortalama 600-800 lira gibi rakamlara fırlamıştır, elektrik faturaları da 200-300 lira gibi rakamlara çıkmıştır.

"'VATANDAŞ PETEKLERİ KAPATTI'

"Halk çareyi doğal gaz peteklerini kapatmakta buldu. Sadece bir odadaki doğal gaz peteğini açıp, en düşük ısıda ve çoğu zaman da geceleri ısınmaya çalışmaktadırlar.  Fahiş doğal gaz ve elektrik faturaları vatandaşlarımızın ellerini ve ceplerini yakmaktadır."

'FATURALAR ÖDENEMİYOR'

Bugün, milyonlarca dar gelirli vatandaşımız açlık sınırının altında ücretlerle geçinmeye çalışmaktadırlar. Ama asgari ücretlinin maaşının yüzde 25’i, emeklinin maaşının yüzde 30’u, öğretmenin maaşının ise yüzde 13’ü doğal gaz ve elektrik faturalarına gitmektedir.Enerji Bakanı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre, 2019’un ilk dokuz ayında 3,5 milyon vatandaşımızın elektriği kesilmiş, 710 bin vatandaşımızınsa doğal gazı kesilmiştir. Yani milyonlarca vatandaşımız, aile doğal gaz ve elektrik faturalarını ödeyememektedirler."

'DOĞALGAZ, LÜKS TÜKETİM OLDU'

"Zam yapıldıkça da doğal gaz tüketimi düşmektedir. Enerji Bakanlığı’nın verilerine göre, doğal gaz ithalatı 2019’un Kasım ayında yüzde 17 azalmıştır. Konutlardaki tüketim yüzde 29,4’e düşmüştür ama doğal gaz tüketimi düşmesine rağmen faturalar yine ödenememektedir. Doğalgaz kullanmak Türkiye’de lüks tüketime dönüşmüştür.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.02.2020 16:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol