TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAKLAR

Türkiye ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip kadın girişimci sayısını artırmanın planlarını yapadursun İzmirli kadınlar bu alanda örnek bir çalışmaya daha imza attı.

20 Şubat 2012 Pazartesi 11:57
TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAKLAR

İş dünyasında kadın varlığını güçlendirmek amacıyla yola çıkan Güzelbahçeli bir grup profesyonel iş kadını,  Güzelbahçe İş Kadınları Derneği çatısı altında birleşti. Resmi açılışını İzmir iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinin de katıldığı kokteyl ile gerçekleştiren  derneğe ilgi öylesine yoğun oldu ki daha kuruluş aşamasında üye sayısı yüz yirmiyi buldu.

“Ortak akıl, ortak çalışma” prensibiyle yola çıkan Güzelbahçeli kadınlar dernek çatısı altında bir araya geldi. Güzelbahçe İş Kadınları Derneği, Güzelbahçe Ehli Keyf Restaurant’ta My Riding House tarafından düzenlenen kokteyl ile çalışmalarına resmiyet kazandırdı.  Ayla Akarsu Yalçın’ın öncülüğünde bir araya gelen Güzelbahçeli kadın girişimciler, kokteylde İzmir iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerini ağırladı.


ÜNLÜ İSİMLER AKIN ETTİ…
Kokteyle Eski Devlet Bakanlarından, EGE-KOOP Danışma Kurulu Üyesi Işılay Saygın, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın yanı sıra İzmir iş ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı. 





YALÇIN: KADIN GİRİŞİMCİLER ÇOĞALMALI…
Davetlilere hitaben yaptığı konuşmada derneğin kuruluş amacından bahseden Güzelbahçe İş Kadınları Derneği Başkanı Ayla Akarsu Yalçın, kadın girişimci sayısının artırılması için birçok proje üzerinde çalıştıklarını kaydederek,  “  Türkiye'nin yeni girişimcilere ihtiyacı var. Özellikle de kadın girişimcilere. İstatistiki bilgilere göre ülke genelinde girişimci sayımız 80 bin ancak kadın girişimci sayısı sadece bin 700. Bu sayının artması ülke ekonomisinin de ciddi kazanımlar elde etmesi demektir. Uzun vadede derneğimizi İzmir geneline yaymayı düşünüyoruz.” dedi.





DANS GÖSTERİSİ…
Işılay Saygın, İlknur Denizli ve Hülya Güven de kısa birer konuşma yaparak, kadınların hem iş hem de siyaset dünyasında ön planda yeralmalarının ülke geleceği için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Kokteyl dans gösterisi ile son buldu.





FAALİYET ALANI GENİŞ OLACAK…
Güzelbahçe İş Kadınları Derneği, üyelerine işlerini geliştirmeleri konusunda destek vermek ve yeni iş sahalarını araştırıp, bilgilendirmeler yapmanın yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmaları ile de ön plana çıkacak.  İlçede ev hanımlarına yönelik açılan kursların çalışan kadınlara yönelik olarak düzenlenmesi, lokal faaliyetlerin artırılması yoluyla ilçede yaşayan kadınlara ve bölge esnafına daha fazla istihdam sağlanması, kadınların yerel düzeyde yaptığı üretimin kayıt altına alınması, günlük yaşamda ihtiyaç duyulan ürünlerin çok daha hızlı ve ucuz şekilde temin edilmesi, en çok ihtiyaç duyulan iş kollarının tespiti ile bölgeye yatırımcı çekilmesi de derneğin faaliyet alanları içerisinde yer alacak.





yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol