'TRT PAYINI DÜŞÜRÜN...'

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Elektrik faturalarımızda alınan TRT payının düşürülmesini istedi.

20 Aralık 2011 Salı 14:11
'TRT PAYINI DÜŞÜRÜN...'

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yıllardır Gelirler kanunu çerçevesinde evinde, iş yerinde televizyon kullananda kullanmayanda eşit miktarda “TRT payı” adı altında elektrik faturasında kullandığı elektriğin yüzde 2’si oranında pay ödüyor. Bu ödeme hem adil değil, hem de Tüketicilere oldukça büyük külfet getiriyor. Bu durumun bir an evvel yasal bir düzenleme ile yeniden yapılandırılması lazımdır” dedi.
 
HAKSIZ ALINAN BEDEL ÖNLENMELİDİR
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Evinde Televizyon kullanmayan, radyo kullanmayan bir kişi bu ücreti neden ödesin. Almadığı bir hizmete bu ödemeyi yapması doğru ve adil bir uygulama değildir. Ayrıca bu bir haksız kazançtır. Ve üstelik TRT bir yayın kuruluşudur. Ticaret yapmaktadır. Tıpkı diğer yayın yapan kanallar gibi. Kendi gelirleri vardır. Reklâm ve girdileri bellidir. Millet olarak bu kuruluşu hep birlikte finanse etmek mecburiyetimiz ve zorunluluğumuz yoktur.  Bu uygulamanın artık kaldırılması için gereken yasal düzenlemelerin bir an evvel yapılmasını tüm tüketici vatandaşlarımız adına ilgili ve yetkililerden talep ediyoruz” dedi.

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol