TOFAŞ'DA 4 MİLYON COŞKUSU...

Üretimde 41. yılını kutlayan Tofaş, 4 milyonuncu aracını banttan indirdi.

12 Eylül 2012 Çarşamba 12:51
TOFAŞ'DA 4 MİLYON COŞKUSU...

 Üretimde 41. yılını kutlayan Tofaş, 4 milyonuncu aracını banttan indirdi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, TOFAŞ'ın bugün Bursa'nın en büyük, Türkiye'nin ise beşinci büyük sanayi kuruluşu olduğunu söyledi.

Tofaş’ın Bursa fabrikasında düzenlenen törene Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un yanı sıra Tofaş CEO’su Kamil Başaran ve çalışanlar katıldı. Törende konuşan Mustafa Koç, Tofaş’ın 20 bin adet üretim kapasitesi ve 600 çalışanı ile 1971 yılında çıktığı yolculuğunda Türk otomotiv sanayinin baş aktörlerinden biri olduğunu söyledi. Tofaş’ın Bursa’nın en büyük, Türkiye’nin ise 5. büyük sanayi kuruluşu olduğuna dikkat çeken Koç, şöyle konuştu: 
“Yıllık 400 bin adet üretim kapasitesi ve 800 bine yakın çalışanı ile Türkiye’nin en büyük otomotiv üreticisidir. Türkiye’nin hem otomobil hem de hafif ticari araç üreten tek firmasıdır. Global 5 markaya birden üretim yapan Tofaş, Türk otomotiv sanayinin toplam araç üretiminin yüzde 28’ini ve ihracatının yüzde 23’ünü tek başına gerçekleştirmektedir. Tofaş çıktığı bu yolda başarısıyla birlikte Türk otomotiv sektörünü de bir adım ileriye taşımıştır. Bugün otomotiv ana sanayimiz, 1,5 adet üretim kapasitesi ile dünyanın en büyük 17. otomotiv üreticisi, Avrupa’nın ise en büyük hafif ticari araç üreticisidir. Türk otomotiv sanayi ülkemizin en büyük sektörlerinden biri olarak ihracatta da lider konumdadır.”
1.7 MİLYON ADET ARAÇ İHRAÇ ETTİ
Türk otomotiv sektörünün bu gelişiminde Tofaş’ın 41 yıldır öncü rol üstlendiğini dile getiren Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Murat 124 ile başlayan ve 4 milyonuncu araca uzanan bu yolda Bursa fabrikamızda 19 tane modeli dünya yollarına çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar 1.7 milyon adet araç ihracatı gerçekleştiren Tofaş, ülkemize de toplamda 18,7 milyar dolarlık ihracat geliri kazandırdı. Tempra modeli ile ihracat atağı başlatan Tofaş, Doblo modeli ile Türkiye’nin otomotiv üretiminde ilk üretim ve ihracat merkezi olmayı başladı. Mini Kargo ile de 3 global markaya üretim ve ihracat yapan ilk Türk üreticisi oldu. Tofaş aynı zamanda çok güçlü bir distribütör. Fiat markası ile birlikte Alfa Romeo, Ferrari ve Maserati gibi 6 büyük markayı da temsil etmektedir. Fiorino, Doblo, Linea Türkiye’de sınıflarının en çok satan modelleridir. Sürdürülebilir büyüme ilkesi ile ekonomiye değer katmanın gururunu yaşıyoruz. Ürettiğimiz 4 milyonuncu araç ile birlikte sizleri tebrik ediyorum."
“TÜRK OTOMOTİV ÜRETİMİNİN ÜÇTE BİRİNİ YAPIYORUZ”
Tofaş CEO’su Kamil Başaran ise, Tofaş olarak Türkiye otomotiv üretiminin üçte birini gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Başaran, “5 markaya üretim yapıyoruz. 6 markanın da distribütörlüğünü yapıyoruz. 5 markaya üretim yaparken, markaların hitap ettikleri farklı pazarlara göre araç geliştirmekte, bu araçları 70 ülkeye ihraç etmekteyiz. Ürettiğimiz araçların kaliteli ve müşteri memnuniyeti açısından Fiat dünyasında en üst sırada yer alması bizler için gurur vesilesidir” dedi. 
Konuşmaların ardından 4 milyonuncu aracı imzalayan Mustafa Koç, işçilerin alkışları arasında araca binerek ilk sürüşü gerçekleştirdi. Törende ayrıca yapılan çekilişte otomobil kazanan Yılmaz Ataş, Osman Akın, Metin Yongacı ve Murat Yıldız’a anahtarları teslim edildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol