TCMB'nin Faiz Kararı Açıklandı

Türkiye AKP iktidarının uyguladığı faiz politikasının sonucu olarak yüksek enflasyon sarmalında dolaşadursun Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yine faiz artırımına gitmedi. Kurul, faiz oranını yine tam yedinci kes yüzde 14'te sabit tutma ısrarını devam ettirdi.

21 Temmuz 2022 Perşembe 14:24
TCMB'nin Faiz Kararı Açıklandı

Gerekmesi durumunda ilave önlemler alınacağı vurgusu yapan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2022 yılının ilk yedi ayında  faizi sabit tutma kararı aldı.

Jeopolitik risklerin olumsuz yönde etkisini devam ettirdiğini, dünya genelinde iktisadi faaliyetin daha da zayıfladığını öne süren Merkez Bankası PPK, üretici ve tüketici fiyatlarının artmasını yine küresel ticaret yasaklarına ve gıda sektöründeki arz kısıtlarına bağladı.

Gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının enflasyondaki yükselişin beklenenden de uzun süreciğini vurguladığını iddia eden TCMB PPK, açıklamasında Türkiye'nin büyüme oranının ikinci çeyrekte de artarak sürdüğünü, gerekmesi durumunda ilave tedbirlerin alınacağını kaydetti.

DOLAR UÇUŞA GEÇTİ

Faiz kararı sonrası dolar uçuşa geçti ve şu sıralarda 17.68'den işlem görmeye başladı. Yıl sonu dolar/TL beklentisi de 18,99 TL olarak açıklanmıştı. 12 ay sonrası dolar kuru beklentisi de 20,70 TL'den 20,92 TL'ye yükseltildi.
 


 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.07.2022 14:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol