Simit Bile Lüks Oldu, 3 TL Oluyor

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, simide yaptıkları yüzde 25'lik zam için, “Sistemin yaratmış olduğu bir zam bu. Simit bir yıldan fazladır zam almamış. Müşteri bize ‘Ne zaman 3 lira olacak’ diye soruyor. Ham madde böyle giderse 3 lira kapıda” dedi.

13 Temmuz 2021 Salı 09:04
Simit Bile Lüks Oldu, 3 TL Oluyor

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Başkent'te 2 liradan satılan simide bugünden geçerli olmak üzere yüzde 25 zam yaptı. Ankara simidi, 2,5 liradan satılmaya başlandı.

Simide yaptıkları zammın gerekçesini ANKA'ya anlatan Savaş Delibaş, elektrik ve gaza gelen zamlar nedeniyle sistemin ister istemez kendi güncellemek zorunda kaldığını söyledi.

“UN 110’DAN 220 TL’YE, 12 TL’LİK SUSAM 20 TL’YE ÇIKTI”

Simit fiyatına yaptıkları yüzde 25’lik zammın ham madde, kira, vergilerin katlanmasından kaynaklandığını belirten Delibaş, şöyle konuştu:

“2020 yılında 110 liraya aldığımız unlar şu an 230 liraya kadar değişkenlik gösterebiliyor. Susamlar da 12 liradan 20 liraya kadar çıkmakta. Pandemiden önce açık hesap denilen bir hesabımız da vardı. Şimdi toptancı esnafından parayı basmadan kesinlikle ürünü alamıyoruz. Bu da ek bir yük.

"PANDEMİDE USTALARIMIZ İŞSİZ KALDI, İNŞAATLARDA USTALAŞTILAR"

Pandemide iş veremediğimiz, sahip çıkamadığımız ustalarımız şu an başka mesleklere yönlendiler. İnşaatlarda ustalaştılar. O yüzden usta da bulamıyoruz. Devlet bize sahip çıkamadı, biz de ustalarımıza sahip çıkamadığımız için ustalarımızı kaybettik. Simit bir yıldan fazladır zam almamış. Hatta müşteri bize ‘ne zaman 3 lira olacak’ diye soruyor. Ham madde böyle giderse 3 lira kapıda."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.07.2021 09:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol