SARAYIN SİGORTASI VAR MI?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın sigortası var mı? sorusuna yanıtı verdi.

21 Aralık 2014 Pazar 12:42
SARAYIN SİGORTASI VAR MI?

 TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekillerinin sorusunu yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na sigorta yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya Bakan Şimşek, “Bilmiyorum, dolayısıyla bedelini de bilmiyorum. Ama, bunu tabii ki her zaman sorabilirsiniz böyle bir şey varsaö diye yanıtladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise, araya girerek, “Kamu binalarının sigortası yapılmaz efendim, devlet binalarının sigortası yapılmaz.ödedi.
Bu sırada Bakan Şimşek,’i yanında bulunan müsteşarı bilgilendirdi. Bunun üzerine Şimşek, “Arkadaşlar, genelde kamu taşıtları da sigortalanmaz, kasko yapılmaz. Muhtemelen binalarda da aynı şekildedir. Bütçe kanununda da hüküm varmış, Müsteşarımız şimdi söyledi. Dolayısıyla, zaten sigorta yapılmıyor, sigorta yapılamaz. Bütçe kanununda buna ilişkin bir hüküm var. Dolayısıyla, sigorta yapılmamıştır. Sigorta yapılmadığına göre bedeli de yoktur.
Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.12.2014 12:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol