Reuters: En Saldırgan Hamle...

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters, AKP hükümetinin ekonomiyi canlandırmak için bankaları yaklaşık 8 milyar dolarlık batık kredileri üstlenmeye zorladığını yazdı!

24 Eylül 2019 Salı 11:27

Ekonomik kriz derinleşiyor. Her ne kadar gerek damat bakan Berat Albayrak gerekse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aksi iddia edilse de Reuters, AKP hükümetinin yaklaşık 8 milyar dolarlık batık kredileri üstlenmeleri için bankalara baskı yaptığını öne sürdü.

Krizin önüne geçmek ve ekonomiyi canlandırmak için bankalara kredi vermeleri konusunda zorlama yapıldığını ileri süren Reuters, sözkonusu haberi üst düzey hükümet yetkililerine ve sanayi çevrelerine dayandırdı. Hükümetin bu adımını 'en saldırgan hamle' olarak niteleyen Reuters, haberinde " Bankaların kredi borçlarını yeniden yapılandırması veya satış için hazır hale getirmesini zorunlu kılan 2018 yılında yaşanan döviz krizinin yarattığı sıkıntıyı aşmak gerekçesiyle yapılıyor" dedi.
Haberde ayrıca Merkez Bankası'nın bankaların üst yönetimleriyle görüşmeler yaptığı ve batık kredileri nasıl üstlenmeleri gerektiği konusunda tavsiyeler verdiği de belirtildi.

Haberde Merkez Bankası’nın diğer banka üst düzey yetkilileriyle son dönemde yaptığı görüşmelerde bu konuyu gündeme getirip batık kredilerin nasıl üstlenileceği konusundaki tavsiyelerini yaptığı bildirildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol