REKOR KIRAN İŞADAMLARI ÖDÜLLENDİRİLECEK

Ege Bölgesi’niden 2010 yılında yapılan 15,1 milyar dolarlık ihracata 5 milyar dolarlık katkı sağlayan işadamları, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından ödüllendirilecek.

12 Şubat 2011 Cumartesi 14:55
REKOR KIRAN İŞADAMLARI ÖDÜLLENDİRİLECEK

15 Şubat 2011 Salı günü Kaya Termal Oteli’nde düzenlenecek ödül töreninde EİB üyesi 41 firma, toplam 43 ödülün sahibi olacak. Ödülleri dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın vereceği törene İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve 500 civarında davetlinin de katılması bekleniyor.
EİB 2010 Yılı İhracat Ödül Töreni’nde, birlik bünyesindeki 12 ihracatçı birliğinin en çok ihracat yapan ilk üç sıradaki firmalarına ödül verilecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi EİB toplamında en çok ihracat yapan dış ticaret sermaye ve imalatçı-ihracatçı firmalar da ödül alacak. Bu yıl sekizincisi düzenlenecek törende, EİB üyesi olmamakla birlikte birlik üzerinden ihracat yapan kimya, otomotiv, demir-çelik, makine ve elektrik-elektronik sektörlerinin ihracat şampiyonu firmalarına birincilik ödülü verilecek. Bu yıl ilk defa verilecek beş taneyle birlikte 43 ödül sahiplerini bulacak.
Türkiye’de ilk ihracat ödül töreni düzenleyen birlik olduklarını belirten EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “Amacımız, 198 ülkeye yıllık 15 milyar doların üzerinde ihracat yapan Ege Bölgesi firmalarını motive etmek, ihracatçılarımızın Türk ekonomisine, istihdamına ve büyümesine sağladığı katkının kamuoyunda daha net anlaşılmasını sağlamak. Türkiye’de ihracatçı birlikleri arasında 2004 yılında ödül töreni düzenleyen ilk birlik olduk. Diğer illerdeki ihracatçı birlikleri de bizi örnek aldı ve her biri üyelerini ödüllendirir hali geldi.” dedi. Bu yıl ödül alacak 41 firmanın 2010 yılında EİB’den yaptıkları ihracatın 3,5 milyar, toplam ihracatlarının ise 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu kaydeden Türkmenoğlu, “EİB'nin 2010 yılında kayda aldığı ihracatın yaklaşık yüzde 40’ını yapan şampiyonlarımızın emeklerine, bu ödüllerle teşekkür etmiş olacağız.” şeklinde konuştu. Türkiye’de 2008 ve 2009 yıllarındaki küresel ekonomik krizin etkilerinin 2010 yılında tam olarak atlatılamadığını belirten Koordinatör Başkan Türkmenoğlu, son üç dört aydır döviz kurlarındaki olumlu gelişmenin verdiği ilave moralle kriz öncesi yıllık ihracat rakamı olan 132 milyar doların geçilmesini, EİB'ninise 12 milyar doları yakalamasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Bu arada ödül töreni için İzmir’e gelecek olan Bakan Çağlayan’ı ise yoğun bir program bekliyor. 15 Şubat saat 16.00’da EİB Yönetim Kurulu Başkan ve Başkan yardımcılarıyla Ege Bölgesi’nin ihracat problemlerini masaya yatıracak olan Çağlayan, 16 Şubat Çarşamba saat 10.00’da, İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (IF Wedding Fashion)'nın açılışına katılacak. Saat 11.30’da Hilton Oteli’nde İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve EİB tarafından ortaklaşa düzenlenen, “İzmir’in Dış Ticaret Sorunları ve Güncel Ekonomik Gelişmeler” başlıklı toplantıda, iş dünyası temsilcileriyle biraraya gelecek. Bakan Zafer Çağlayan’ın katılacağı son program ise Ege Serbest Bölgesi’nde yerleşik firmaların temsilcileriyle toplantı olacak.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol