Özgür Demirtaş: Bu Yol Yol Değil

AKP hükümetinin uyguladığı ve aklıselim tek bir ekonomistin dahi anlam veremediği politikalarının sonucu olarak iflas uyarıları artarken ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş da, " Allah aşkına birkaç aklı selim açıklama yapın" dedi.

15 Temmuz 2022 Cuma 13:39
Özgür Demirtaş: Bu Yol Yol Değil

Ekonomideki çökme ve enflasyon sarmalı büyürken Türkiye'nin kredi risk primi de 2008 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

900'ü gören risk seviyesi için "Bu yol yol değil, hükümetin ekonomi kitaplaında olmayan yöntemleri ülkeyi felakete götürdü" diyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, " Türkiye’nin borcunu iflasa karşı korumanın maliyetini gösteren kredi risk primleri (CDS) art çok yüksek. Bırakın doğru olanları yapmayı, yanlışları bıraksak bile kar kardır. Bundan daha iyi oluruz. Yüz kez yazdım. Bin kez söyledim. Bu yol yol değil. Hükümetin hiçbir ekonomi kitabında olmayan yöntemleri, Türkiye'yi felakete götürdü. CDS'e dikkat etmesi gerekiyor Hükümetin. Ya faizi artıracaklar ( bunca yıllık inatları boşa gidecek), ya da Döviz, piyasa faizi aynen böyle.. Tansu Çiller ve hükümeti son 99 yılın EN KÖTÜ ekonomi yöneten kişisi ve hükümetiydi. Artık en kötü değil, sondan ikinci … Bu CDS uykumu kaçırıyor. Allah aşkına matematiksel yöntemlerden vazgeçmeyelim.Aslında hükümet birkaç aklı selim açıklama ile CDS'de düşüşe yol açabilir. Buna ihtiyacımız var. CDS seviyesi çok yüksek. Allah aşkına bir kaç aklı selim açıklama" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.07.2022 13:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol