'Memur ve Emekli Maaşlarına Nisanda Bir Zam Daha Gelecek'

Memur ve emekliye zam oranı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 25'lik zammı 'müjde' diyerek duyurdu ancak büyük tepki gördü. Ekonomist Selçuk Geçer ise flaş bir iddia ortaya attı ve "En geç Nisan'da ikinci bir zam yapılacak" dedi.

04 Ocak 2023 Çarşamba 09:16
'Memur ve Emekli Maaşlarına Nisanda Bir Zam Daha Gelecek'

Ekonomist Selçuk Geçer, memur ve emekliye yapılan yüzde 25'lik zammın yalnızca birkaç ay süre ile getirildiğini söyledi. Geçer, asıl yapılacak zam için de tarih verdi.

Milyonlarca memur ve emekli, 2023 için yapılan zam oranından umduğunu bulamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yüzde 25'lik zam sonrası, asgari ücretlilerin artan enflasyon nedeniyle yüzde 54.5 zam aldığını hatırlatan emekliler, yetkililere "biz başka ülkede asgari ücretliler başka ülkede mi yaşıyor?" sorularını yöneltti.

Dolar ve Türkiye ekonomisi üzerine yaptığı yorumlarla popüler hale gelen Selçuk Geçer ise yapılan zammı skandal olarak tanımladı. 

Geçer, bu zammın kasıtlı olarak düşük yapıldığını, normalde yapılacak Temmuz zammının çok daha erken bir tarihe çekileceğini açıkladı.

NİSAN AYINDA MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELECEK

2023 yılında yapılacak olan genel seçimlerin mayıs ayında gerçekleşeceğini söyleyen Geçer, iktidarın bu şartlarda seçime gitmeyeceğini iddia etti. 

Geçer, konu hakkında "Kalıbımı basıyorum ki haftaya yapılacak anketlerde iktidarın oyu düşecek. Memur ve emeklilerde muhteşem bir kızgınlık var ve bu kızgınlığı zaten iktidar bekliyordu. 

Şu an iktidar bu milyonlarca vatandaşı ateşe attı, nisan ayında seçimlerden önce yapacağı zam ile onları serin sulara götürüyor algısı yaratılacak. İktidarın mayıs seçimlerine bu zamlar ile girme ihtimali yok. Hem asgari ücrete, hem de emekli ve memur maaşlarına nisan ayında kesinlikle zam yapılacak" dedi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.01.2023 09:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol