MAZHAR ZORLU HOLDİNG'DE GENEL KURUL ÇAĞRISI

İzmir iş dünyasının önde gelen gruplarından Mazhar Zorlu Holding'de kardeşler davalık oldu.

02 Mart 2011 Çarşamba 18:11
MAZHAR ZORLU HOLDİNG'DE GENEL KURUL ÇAĞRISI

 2003 yılında holding yönetiminden ayrılan Nafiz Zorlu, yönetime tekrar katılmak için yaptığı genel kurul çağrısının olumsuz yanıtlanması üzerine mahkemeye başvurduğunu söyledi.
     Ege Palas Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Nafiz Zorlu, 2003 yılında ağabeyi Kemal Zorlu ile bir protokol imzaladıklarını, mal bölüşümü yapıp, kendisinin holding yönetiminden ayrıldığını ifade etti.
     Holding şirketlerinin birbirine ortak olması nedeniyle alınan kredilerle ilgili kefalet ve ipotek bağlarının bulunduğunu, yapılan protokolde kendi üzerine kalan mal varlıkları üzerindeki kefaletlerin kaldırılmasının öngörüldüğünü kaydeden Zorlu, şöyle konuştu:
     ''O dönemden bu yana bizim sorumluluğumuzun olmadığı borçlar nedeniyle bankaların başlattığı icra süreci sonucu bize bırakılan Adana'daki gayrimenkul 7 milyon liraya ve Ege Palas Oteli de 19,5 milyon liraya satıldı. Ege Palas Oteli'nin sahibi biz olmamıza rağmen ortaya çıkan değerin çok kötü olmadığını, bunun grup üzerindeki borçların kaldırılması için olumlu bir gelişme olduğunu görerek itiraz etmedik. Ancak Kemal Zorlu, ihalenin iptali için dava açtı. Bu davayı açmakla İş Bankasına olan borç bitmiyor. Ayrıca dava kazanılsa bile bugüne kadar büyük sabırla hareket eden bankaların bundan sonraki tavrının aynı olmayacağını düşünüyoruz.''
     Borçların ödenmesinde sorumlu olmamalarına rağmen gayret gösterdiklerini, İş Bankası ile bu konuda bir görüşme yaptıklarını, Ege Palas Oteli içindeki ihaleye dahil olmayan bölümlerin ve alışveriş merkezinin de satışıyla bu bankayla borç ilişkisini sona erdirmeyi planladıklarını ifade eden Zorlu, bu yol haritasının da Kemal Zorlu tarafından kabul görmediğini, süreci çözmek için yaptıkları tüm önerilerin cevapsız kaldığını savundu.
     ''Kendisiyle yüz yüze konuşamadığımız için basın yoluyla derdimizi anlatmaya çalışıyoruz'' diyen Nafiz Zorlu, bundan sonraki süreçte holding yönetiminde rol alarak kurtarma operasyonuna dahil olmak istedidiğini, bu amaçla genel kurul çağrısında bulunduğunu dile getirdi.
     Nafiz Zorlu, 2003 yılında yapılan protokolün hükümsüz kaldığını, kendisinin yüzde 30 hissedar olduğu holdingin yönetiminde yer almak istediğini ifade ederek 3 yıldır toplanmayan holding genel kurulunun toplanması çağrısında bulunduğunu kaydetti.
     Çağrıya olumsuz yanıt aldıklarını, bunun üzerine mahkemeye suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Zorlu, mahkemenin genel kurul toplanmasına karar vermesi halinde, kurulun toplanacağını ve yeni bir yönetimin oluşacağını kaydetti.
     Mazhar Zorlu Holding'e ait Ege Plast'ın borcu nedeniyle İş Bankası, bir süre önce Nafiz Zorlu'ya ait Ege Palas Oteli'ni ihale yoluyla satışa çıkarmış, ihale sonucu otel 19.5 milyon liraya alıcı bulmuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol