Mart Gelecek Maaşlar Düşecek!

En başta işçiler ve memur olmak üzere aylık kazanca yüzde 15’ten başlayarak artan şekilde uygulanan gelir vergisi maaşlarda düşüşe neden olacak.

25 Ocak 2019 Cuma 23:40

Milyonlarca çalışanın maaşı Şubat ayından sonra güncellenecek. İşçi ve memurların başını çektiği çalışan kesimin maaşlarında Gelir Vergisi adı altında artan oranlı şekilde aylık kazancına oranla 15'ten başlayarak geri çekilmeler meydana gelecek.

MAAŞLARDA NE KADAR KESİNTİ OLACAK?
Artan oranlı vergi dilimi kesintisinin memurların maaşlarında ne kadar kesinti olacağını açıklayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonunun hesabına göre; 25 yıldır kamuda hizmetli kadrosunda çalışan bir memurun ocak maaşı enflasyon farkı ve yeni yıl zammıyla birlikte net 3 bin 572 liraya yükselirken Hizmetli kadrosunda çalışan bu memur temmuz ayına kadar hep yüzde 15 Gelir Vergisi ödeyeceği için maaşımda değişme olmayacak. Fakat üniversite mezunu olan bir memur yapılan hesaplara bakılacak olursa maaşından 106 lira düşecek. Yılbaşında %15 vergi kesintisi olan memur Eylül ayına gelindiğinde %20 vergi ödeyecek. Yine Eylül ayında %20’lik vergiye tabi olacak olan polisin maaşından ise 113 lira, mühendisin maaşından 112 lira, hemşirenin maaşından 109 ve yine yüksek vergi dilimine giren öğretmen maaşında 39 lira kesinti meydana gelecek.

Hakimlerin maaşlarındaki ise kesinti daha fazla olacak Hakimlerin maaşlarından mayıs ayında kesilecek vergi %27’ye kadar yükselecek ve maaşlarından 986 TL kesinti yapılacak.

VERGİ SİSTEMİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ

Kesilen bu vergi oranlarından şikayetçi olduklarını belirten Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, “Gelir Vergisi dilimlerinin yeniden düzenlenmesini, geliri az olandan az çok olandan çok vergi alınmasını, Vergi oranlarında artan oranlı tarifeden vazgeçilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol