KOYUN VE KEÇİLER EN ÖNDE YÜRÜDÜ

İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenlenen 2. Koyun ve Keçi Panayırı’nın açılış kortejinde, koyunr ve keçiler en önde yürüdü. Vali Mustafa Cahit Kıraç, ”Türkiye’de ilk keçi sütünü soğuk zincire sokma projesini İl Özel İdaresi'yle destekledik.” dedi.

16 Nisan 2011 Cumartesi 18:43
KOYUN VE KEÇİLER EN ÖNDE YÜRÜDÜ

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından 16-17 Nisan 2011 tarihlerinde düzenlenen panayır, kortej yürüyüşü, kurdele kesimi, konuşmalar ve stantların gezilmesiyle başladı. Burada Vali Kıraç’a çoban kepeneği giydirildi. En önde iki sanem keçisi ve koyunlarından oluşan sürünün bulunduğu korteje AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Vali Kıraç ve eşi Berrin Kıraç, Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı İlknur Denizli, il müdürleri, üreticiler ve çocuk halk oyunları ekibi katıldı.
Kurdeli kesimi, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından konuşan Vali Cahit Kıraç, Türkiye’de ilk defa keçi sütünü soğuk zincire sokma projesinin İl Özel İdaresi tarafından desteklendiğini, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın projeleri arasına katıldığını, 900 bin lira kaynak ayrıldığını söyledi. Çağın en önemli problemlerinin istihdam ve beslenme olduğunu vurgulayan Kıraç, beslenmede sıkıntı yaşanmamasının bitkisel ve hayvansal üretime dayalı olduğuna işaret etti. İzmir'in bitkisel üretimde Türkiye genelinde Antalya'nın ardından ikinci, hayvansal üretimde ise üçüncü olduğunu kaydeden Kıraç, ''İzmir tarım şehridir, orman şehridir, kültürlü insanların yaşadığı turizm şehridir. Böyle bir şehirde üreticiyi desteklemek ve önderlik etmek görevimizdir.” şeklinde konuştu.


İzmir'de 100 bin ton keçi sütü üretildiğini ve yüzde 57'sinin soğuk zincir sevk sistemine alındığını aktaran Vali Kıraç, “Bunu en üst rakamlara çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Amaca uygun kullanımda sorun yaşanmaması için yüzde 100 başarıya ulaştıracağız. Burası aynı zamanda bir turizm bölgesi; gelenler organik ürünleri de görmek istiyor. Bu coğrafyanın verimliliği, en kısa zamanda ülkenin geneline ve yurtdışına aktarılır.” şeklinde konuştu.
Başkan Soyer ise panayırda sektörün sıkıntılarının ele alınacağını, ayrıca eğlenceli faaliyetlerle kaliteli ürünleri tanıtma fırsatı bularak üreticileri teşvik edeceklerini söyledi. Birlik Başkanı Türer de panayırla sektördeki durumunu ortaya koymayı hedeflediklerini söyledi.
Ulamış İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi'nin de bir gösteri sunduğu açılış töreninin ardından Vali Kıraç ve beraberindekiler, panayır alanında hayvan pazarını ve üreticilerin stantlarını gezdi. Kıraç ve Soyer'e, panayırın düzenlenmesine desteklerinden dolayı birlik tarafından çoban kepeneği hediye edilerek plaket verildi. Panayır, yarın (17 Nisan) sona erecek.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol