Kızılay Ve Ensar Yalan mı Söylüyor?

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na aktarılan 8 milyon doların ABD'deki Türken isimli vakfa yurt için gönderildiği açıklanmıştı. Söz konusu vakfa yapılan bağış listesinde böyle bir bağış miktarı bulunamadı.

31 Ocak 2020 Cuma 15:58

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na gittiği belirtilen 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin dikkat çeken açıklama bulundu.

Ensar Vakfı'na aktarılan 8 milyon doların ABD'deki Türken isimli vakfa yurt için gönderildiği iddiasının doğru olmadığı belirtilirken, Özcan, yazılı açıklamasında şunları aktardı:

“Türgev ve Ensar Vakfı’nın Amerika’da 2014 yılında ortaklaşa kurdukları Türken isimli vakıfa kurulduğundan itibaren yaklaşık 330 milyon TL (54 milyon dolar) para yollandığını ABD Hazine Bakanlığından aldığımız belgelerle ispat etmiştik.

O zamandan bugüne bağışçıların kimler olduğu ile alakalı çalışmalarımız sürmektedir. ABD kanunlarına göre, özel veri ve kişisel hakları korumak adına ABD Hazine Bakanlığı bağışçıların kimliğini açıklamadan, yapılan bağış miktarlarını kalem kalem paylaşmaktadır.

Bu çerçevede, Türken Vakfı’nın 2015 ve 2018 mali yılı raporlarında yer alan detaylı bağış tarafımıza henüz iletilmemiştir.

Ancak Türken vakfına 2016 ve 2017 yıllarında yapılan her bir bağış miktarını paylaşıyoruz. Bu kalemlere bakıldığında, Ensar Vakfı ABD‘nin Kızılay üzerinden aldığını iddia ettiği yaklaşık 8 milyon dolarlık bağış, New York’taki Türken Vakfının Hazine Bakanlığına tebliğ ettiği rakamlar arasında yer almamaktadır.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.01.2020 16:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol