İŞTE YENİ TEŞVİK PAKETİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina’da Yeni Teşvik Paketi’ni açıkladı.

05 Nisan 2012 Perşembe 16:34
İŞTE YENİ TEŞVİK PAKETİ
Başbakan Erdoğan, "Biz, geçmiş hükümetler dönemlerinde olduğu gibi, belli bölgelere, belli zümrelere, belli çevrelere değil, tüm Türkiye'ye hitap edecek bir teşvik anlayışını hakim kıldık. Teşviklerin ölü doğmasına mahal vermediğimiz gibi, suiistimal edilmesine de asla müsaade etmedik. 9 yıllık süreçte, günün şartlarına, ulusal ve küresel ekonominin seyrine göre, teşvik sistemini yeniledik. Yeni ihtiyaçları, yeni şartları özellikle gözettik, küresel ekonomideki gelişmelere ve krizlere göre teşvikleri yeniledik, sürekli müteyakkız olduk ve yeni gelişmelere uyum sağladık" dedi.
"6 AYRI BÖLGEDE SINIFLANDIRDIK"
Başbakan Erdoğan, "Yeni sistemle KDV istisnası, Gümrük Vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, gelir vergisi stopajı desteği, KDV iadesi desteğini sağlayacağız. Yeni sistemle 2009 yılından beri uyguladığımız bölgesel teşvik uygulamasının etkinliğini artırmayı hedefliyoruz. İllerimizi sosyo ekonomik gelişmişlik düzeyine göre 6 ayrı bölgede sınıflandırdık. Böylece bu yeni teşvik uygulamasında bölgesel sistem yerine il bazlı bölgesel teşvik sistemine geçiyoruz. Yeni teşvik sisteminde eğitim yatırımlarını da öncelikli olarak destekliyoruz"diye konuştu.
"YATIRIMCILARIN, FİNANSMAN YÜKÜNÜ HAFİFLETMİŞ OLACAĞIZ" 
Başbakan Erdoğan, "Yeni teşvik sisteminde mevcut destek unsurlarında ve uygulamalarda etkinliği artırıcı bazı değişiklikler de yaptık. Sigorta primi işveren hissesinin destek sürelerini bölgeler itibariyle yeniden belirledik. Yeni teşvik sistemiyle sanayimizin yapısal dönüşümüne katkı sağlayacak stratejik yatırımları özellikle destekleyeceğiz. Bu çerçevede hangi ilde yapılırsa yapılsın, stratejik yatırımlar aynı desteklerle ve aynı koşullar altında desteklenecektir. Bu çerçevede ilk defa uygulamaya koyacağımız, KDV iadesi desteği ile yatırımcıların, yatırım dönemindeki finansman yükünü hafifletmiş olacağız" dedi. 
"TERÖR ÖRGÜTÜ BÖLGE İNSANINA İHANET ETMEKTEDİR" 
Başbakan Erdoğan, "Son derece kapsamlı ve son derece kapsayıcı taleplere ihtiyaçlara cevap veren bir teşvik sistemini getiriyoruz. Özellikle terör tehdidi olmamış olsa inanıyorum ki bu bölge süratle sıçrayacaktır, süratle kendisine yakın bölgelerdeki ekonomik gelişmeyi o da yakalayacaktır. Ama terör örgütü acımasız olarak bölgesine, bölge insanına ihanet etmektedir. Bölgeye yatırım gelmemesi, bölgede yatırım yapılmaması, dolayısıyla bölgenin sorunlarının çözülmemesi için terör örgütü elinden geleni yapıyor"diye konuştu. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol