İndirim Marketlerine Sınırlama!

Küçük esnafı ve bakkaları korumak adına Ticaret Bakanlığı, "tedarik ve dağıtım kooperatifi" modelini entegre edecek.

14 Mart 2020 Cumartesi 08:59
İndirim Marketlerine Sınırlama!

Neredeyse Türkiye’nin her köşesinde olan BİM, A101 ve ŞOK indirim marketlerine devlet sınırı geliyor. Ticaret Bakanlığı’nın uygulayacağı “tedarik ve dağıtım kooperatifi” çalışmasıyla birlikte bu zincir marketlerin 5 binden az nüfusu olan yerleşim yerlerine açılmaması planlanıyor. Söz konusu çalışmayla birlikte amaçlanan neden temel neden bakkalları ve küçük esnafı yaşatabilmek.

‘KADIN GİRİŞİMCİLERİN ÖNÜ AÇILACAK’
Ticaret Bakanlığı’nın hayata geçirmeyi düşündüğü “tedarik ve dağıtım kooperatif” uygulamasıyla birlikte küçük esnaf ve bakkalara yeni kolaylıklar da sağlanacak. Özellikle vergi ödeme konusunda teşvik getirilecek. Kadın girişimcilerin önü açılacak. Toptancı halleri ve uygun satış alanlarında özel yer tahsis edilecek. Bu düzenlemeyle beraber tarım ve seracılık alanlarına da yeni kolaylıkların sağlanması amaçlanıyor.

PRİVATE LABEL ÜRÜNLERE DE GELEBİLİR
BİM, A101 ve ŞOK gibi marketlerin 5 binden az nüfuslu yerleşim yerlerine girmesinin önlenmesi hamlesinden sonra akıllara private label ürünlere de sınır getirilebilir mi sorusu geldi. Sektörde tekelleşmeye kadar varan discount marketlerinin karının belli bir kısmını private label denilen ürünler oluşturuyor. Sektördeki toptancılar tarafından üretimi yapılan ya da üretimi yaptırılan, perakendecinin satış noktalarında kendi adı ya da kendi markasıyla satılan tüketim malları olarak bilinen private label ürünlerine de sınırlama getirilebileceği gündemdeki yerini korumakta.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.03.2020 09:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol