GSM ŞİRKETLERİNE 5 MİLYARLIK BONUS!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasanın kabul edilmesi halinde GSM şirketlerinin yaklaşık 5 milyar liralık borcunun silineceği iddia ediliyor.

11 Ekim 2017 Çarşamba 12:21

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasayla ilgili, Twitter hesabından açıklama yaptı. Erdoğdu, yasanın kabul edilmesi halinde Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’nun yaklaşık 5 milyar liralık borcunun silineceğini belirtti.

Abonelerin her ay yüzde 15 oranında ‘Hazine payı’ ödediğini hatırlatan Erdoğdu, “Şirketler bizden topladıkları bu paraları Hazine’ye aktarmak zorunda… Eğer aktarmazlarsa 3 katı ceza ödemek zorundalar” ifadelerini kullandı.

Erdoğdu, torba yasadaki düzenleme ile ceza oranının, aktarılması gereken paranın 3 katından 1 katına düşürüldüğünü ifade etti.

“Şirketlere verilen ceza oranları düşürülüyor”

Hazine Müsteşarlığı’nın 2012 yılında 2.2 milyar lira alacaklı olduğunu aktaran Aykut Erdoğdu, 5 yıllık dönemdeki alacak miktarının 5 milyar lira olduğunun tahmin edildiğini kaydetti.

Yeni düzenlemeyle Maliye Bakanlığı’na şirketlerle uzlaşma yetkisinin verildiğini belirten Erdoğdu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Getirilen uzlaşmalarla ilgili şikayet ve dava açma hakkı bile kaldırılıyor. Bu yasayla vergi yükü gariban vatandaşın sırtına yüklenirken bu 3 yabancı ağırlıklı telekom şirketinin milyarlarca lira borcu siliniyor.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol