Fiyatlar Neden Düşmüyor Diyorsanız, İzleyin de Görün!

AKP hükümetinin kerameti kendinden tuhaf ekonomi politikası ülkede akaryakıtı 5 TL'lerden 25 TL'ye, gıda fiyatlarında patatesi bile 10 TL'ye fırlatadursun fırsatçılar da işin kolayını bulmuş durumda. Pes dedirten örnek Diyarbakır'da yaşandı.

23 Mayıs 2022 Pazartesi 14:11
Fiyatlar Neden Düşmüyor Diyorsanız, İzleyin de Görün!

Diyarbakır'da iki pazarcı arasında yaşanan tartışma fiyatların neden düşmediğini gözler önüne serdi.

Arkadaşının ucuza ürün satmasına tepki gösteren esnaf, "Piyasaya uymak zorundasın." diye sert çıkarken, ucuza ürün satan esnaf ise "Ben fırsatçı değilim. Allah var. Yiyen var, yiyemeyen var. Benim hakkım beni kurtarıyor. Sen istersen 8'e sat" diye kendini savunuyor.

Son dönemde yaşanan fiyat artışları vatandaşın cebini bir hayli zorlamakta. Özellikle gıda fiyatlarından dert yanan vatandaş, etiketlerin ne zaman normale döneceğini merak ediyor.

İKİ ESNAF ARASINDA "UCUZA SATIYORSUN" TARTIŞMASI

Ülke genelinde durum bu haldeyken, Diyarbakır'da çekilen bir video sinirleri bozacak cinsten. Görüntülerden pazar olduğu anlaşılan yerde, iki esnaf arasında "ucuza satıyorsun" tartışması yaşıyor.

"PİYASAYA UYMAK ZORUNDASIN"

Videodaki pazarcı esnafı, diğer esnafa ucuz ürün satmasından dolayı sert çıkıyor. Esnaf, "Ürün 6 TL'yken senin 4 TL'ye satman piyasayı etkiliyor. Sen piyasaya uymak zorundasın. Ucuzsa ucuz, pahalıysa pahalı. Ucuza satıp ortalığı karıştırma. Asgari ücret 4 bin 250 TL, aç mı var bu ülkede" diye tepki gösteriyor.

"BEN FIRSATÇI DEĞİLİM"

Ucuza ürün satan esnaf ise arkadaşını sakince dinledikten sonra, "Ben fırsatçı değilim. Allah var. Yiyen var, yiyemeyen var. Ben 2 TL'ye alıyor, 4 TL'ye satıyorum. Benim hakkım beni kurtarıyor. Sen istersen 8'e sat" diyor.

O TARTIŞMAYI İZLEMEK İSTERSENİZ TIKLAYIN!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.05.2022 14:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol