EXPO'DA İSİM BELLİ DEĞİL...

İZMİR Valisi M. Cahit Kıraç, Mahmut Özgener’in istifasıyla boşalan EXPO Yürütme Komitesi Başkanlığı’na henüz bir ismi belirlemediğini, isim belirlense bile önümüzdeki ay yapılacak yönlendirme kurulu toplantısından önce açıklama yapılmayacağını söyledi.

28 Haziran 2012 Perşembe 17:09
EXPO'DA İSİM BELLİ DEĞİL...

 EXPO 2020 Yürütme Kurulu’nun dün yapılan toplantısı hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Kıraç, çalışmaların kesintisiz sürdüğünü istifalarla boşalan Yürütme Kurulu Başkanlığı ve üyelikleri hakkında bir gelişme olmadığını söyledi. Başkan adayını kendisinin önereceğini kaydeden Kıraç, “Kafamda henüz biri yok” dedi. Vali Kıraç, “Yürütme Komitesi çalışmasını kesintisiz şekilde sürdürüyor. Devam eden bir süreç var. Toplantıda Fransa’ya yaptığımız ziyareti değerlendirdik ve harcamaya yönelik kararlar alındı. İstifalarla ilgili kararların görüşüleceği kurul, Yönlendirme Kurulu’dur. Bu toplantıyı önümüzdeki ay yapacağız” dedi.

İstifalarla boşalan koltuklarla ilgili karar hakkında açıklama yapmanın erken olduğunu dile getiren Vali Kıraç, “Yeni yönetimle ilgili kararıyla ilgili kurul karar vermeden açıklama yapamam. Yetki yönlendirme kurulundadır. Kurulun seçeceği şahısların deklarasyonunu yapmamız gerekiyor. Kurulun kararına ipotek koymak olmaz. Karar alınsın, öyle açıklayalım. Başkanı ben önereceğim, yönetimi ise kurul kendi arasından seçecek. Benim kafamda net biri yok, çalışmaları sürdürüyoruz” diye konuştu.
Seul ziyaretini de değerlendiren Vali Kıraç, Güney Kore’deki 2012 EXPO Fuarı kapsamında 21 Haziran’da gerçekleştirilen Türk Günü’ne katıldıklarını söyleyerek, “Güney Kore Mayıs ayında 2012 EXPO’sunu başlattı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bakanı Mehdi Eker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile katıldık. Orada EXPO yöneticileriyle görüştük, yapılan çalışmaları yerinde inceledik. 250 dönüm alana müthiş bir plan yapmışlar, çok beğendim” dedi. Vali Kıraç, BIE delegesi ülkelerin bölgelere ayrılması konusundaki soruyu ise “Oy verecek ülkelerle ilgili görüşmelerimizi detaylıca konuşmak, yapılan çalışmaları diğer ülkelerle de paylaşılması anlamına geliyor. Çok fazla konuşulsun istemiyoruz. Dünyayı 5 ayrı bölgeye ayırdık. O bölgedeki iş adamları, fahri konsolosları birebir ilgililerle görüşmek üzere görevlendirdik. Cumhurbaşkanımız EXPO çalışmaları konusunda çok güzel tespitler yaptı. Notlarımızı aldık. Hem yönlendirme, hem de yürütme komitesi kararı haline getiriyoruz. Tek tek takip edeceğiz” diye yanıtladı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol