Erdoğan Yoruldum Desin Dolar Anında 5 Lira Olur

Ekonomist Atilla Yeşilada, Karar TV’de katıldığı programda “Dolar ne zaman düşer” sorusunu yanıtlarken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevi bırakmasının doları düşüreceğini söyledi.

22 Nisan 2021 Perşembe 12:58
Erdoğan Yoruldum Desin Dolar Anında 5 Lira Olur

Yeşilada, “Çözüm çok basit aslında. Sayın Erdoğan ‘Ben çok yoruldum arkadaşlar, torunlarımla vakit geçirmek istiyorum’ dese… Size garanti ediyorum, dolar 5 TL. Erdoğan'ın bunu yapıp yapmayacağını bilemem, bu konuda herhangi bir garanti veremem ama bunu yapması halinde doların 5 lira olacağı kanısında kesin garanti verebilirim” cevabını verdi.

Ekonomist Atilla Yeşilada, doların düşmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevinden ayrılması gerektiğini ima etti. Karar TV'de katıldığı programda, " Dolar ne zaman düşer" sorusuna, "Çözüm çok basit aslında. Sayın Erdoğan 'Ben çok yoruldum arkadaşlar, torunlarımla vakit geçirmek istiyorum' dese... Size garanti ediyorum, dolar 5 TL" cevabını verdi.

Merkez Bankası'nın rezervlerinin doların düşürülmesi için piyasalara dağıtılması ve eksi rezerve düşmesini de yorumlayan Yeşilada, 128 milyar doların harcanmasıyla ilgili de, "Ekonomistler için bu iki yıllık bir hikaye. Eğer basın buna yeni uyandıysa, vatandaş da yeni uyandı. Onlar için hayret verici. Hükümetin açıklamaları şuna benziyor: Hastayı yanlış ilaç verdiğiniz için kaybetmişsiniz... Bacağını biz kesmedik" ifadelerini kullandı.

Yeşilada programda şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan'ın bile bile böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum. Erdoğan ne Unakıtan'a ne Şimşek'e ne de Babacan'a, Berat Albayrak'a güvendiği kadar güvenmemişti. Albayrak'a her şeyi teslim etti. Hem malikanenin anahtarını hem de kasayı teslim etmişti. Eğer bu dönem zarfında Türk Lirası, dolara karşı değer kazansaydı; sonuçları ve yöntemleri haklı diyecektim. Bu dönemde Türk Lirası, dolar karşında değer kaybeden para birimi oldu.

Birincisi burada mesele haksız kazanç değil, teamüllere uyulmaması. Ve yasalara da uyulmaması. İkincisi çok basit bir soru: Niye yaptınız kardeşim? Sonuçta Merkez Bankası rezervleri, Türkiye'nin ekonomik savaşta kullanabileceği bir numaralı ekonomik cephane.

GARANTİ EDİYORUM DOLAR 5 TL

(128 milyar dolar kimin?) Merkez Bankası'nın net rezervi, Türkiye'nin servetidir. Burada kaybedilen para, Türkiye'nin serveti. İkincisi bu operasyon başarılı olsaydı, belki şimdi sorgulamayacaktık.
Sayın Erdoğan'ın artık yolunu kaybettiği düşüncesindeyim. Bir sırça köşk sendromu var, ikincisi Nasreddin Hoca'nın fil hikayesi vardır.... Sayın Erdoğan'ın huzuruna çıkmadım. Öyle bir şey olsa gri pasaportla Paris'e kaçarım.

(Dolar düşer mi?) Çözüm çok basit aslında. Sayın Erdoğan 'Ben çok yoruldum arkadaşlar, torunlarımla vakit geçirmek istiyorum' dese... Size garanti ediyorum, dolar 5 TL.
(Merkez Bankası'nın rezervleri toparlanır mı?) Düzelmez, kusura bakmayın. Ancak ya hükümet değişecek ya da IMF gelecek. Makul opsiyonlar bunlar.
Sayın Erdoğan'ın Naci Ağbal kararında olduğu gibi, aklı selim davranacağını düşünüyorum. Sadece şu an ideoloji ağır basıyor, henüz olabilecekleri öngörmediğini düşünüyorum. Türkiye'nin uçurumun kenarına geldiğini görürse, uçuruma düşmez. Hiç uçuruma düşmedi daha."

AÇIKLAMAYI İZLEMEK İSTERSENİZ TIKLAYIN...

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.04.2021 13:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol