Ekmek 4 Liradan Satılacak, Açıklama Geldi!

Dolar kurunun hızlı artışı sonrası son 2 haftada un çuvalının fiyatı 360 liraya yükseldi. Kamudan acil destek bekleyen fırıncılar 3-4 lira aralığında ekmek satışına başlayacak.

22 Kasım 2021 Pazartesi 12:07
Ekmek 4 Liradan Satılacak, Açıklama Geldi!

Türk Lirası'nın dolar kuru karşısındaki değer kaybı, yüksek enflasyon ve akaryakıttaki pahalılık ekmeği vurdu. Un fiyatlarındaki hızlı yükseliş nedeniyle fırıncılar ne yapacağını şaşırırken, devletten acil destek noktasında harekete geçilmesi bekleniyor.

Erzurum'da protesto amaçlı ekmek üretimi azaltılırken, Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da da fırıncılar harekete geçiyor.

BAZI FIRINLAR 3-4 LİRAYA EKMEK SATMAYA BAŞLAYACAK

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; yüksek maliyetler nedeniyle fırınların 10 güne kadar kepenk kapatmaya başlayacaklarını ifade eden Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar 50 kilogramlık un çuvalının fiyatının son 2 haftada 200 TL'den 360 TL'ye çıktığını söyledi. Fırınların un alamamaya başladığını ve böyle giderse ekmek üretiminin büyük riske gireceğini anlatan Kolivar, bugünden itibaren İstanbul'da bazı fırınların 3-4 TL aralığında ekmek satmaya başlayacaklarını belirtti.

Öte yandan tüketici güven endeksi en dip noktaya geriledi. Ekonomistler, söz konusu verilerle ilgili olarak sosyal medya hesapları üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Mustafa Sönmez "Tüketici güveni, bu ölçümün yapıldığı 2012’den bu yana en dip noktada. AKP ye güvensizliğin hızla arttığının ifadesidir bu" dedi.

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu da tüketici güven endeksinin kasımda dibe vurduğunu belirterek "İnsanların geleceğe ilişkin beklentileri çok olumsuz. Bu ortamda hizmetlere olan talep düşer. Kuaföre, spor salonuna, kafeye vb daha seyrek gidilir. Düşen satınalma gücü sabun, yağ, deterjan, içki gibi stoklanabilir tüketim mallarına yönelir" ifadesini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.11.2021 12:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol