EGİAD VE EMD'DEN GÜÇBİRLİĞİ

EGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve EMD İzmir Şubesi üyesi muhabirler sohbet toplantısında biraraya geldi.

27 Mart 2012 Salı 13:21
EGİAD VE EMD'DEN GÜÇBİRLİĞİ

Toplantıda iki kurumun İzmir için ortak projelere imza atması, güçlerini birleştirmeleri ve sinerji yaratmaları konusunda görüş birliğine varıldı.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleri ile EGİAD Yönetim Kurulu üyeleri sabah toplantısında biraraya geldi. Toplantıya ev sahipliği yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, derneği, üyelik yapılarını ve faaliyetlerini anlattı. 
Dernek olarak kentin kalkınması ve dünya markası olmak için üstlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Şen, özellikle bu gelişime büyük bir ivme kazandıracak EXPO 2020 adaylığını önemsediklerini dile getirdi. Bunun için sürecin başından bu yana her türlü katkıyı koyduklarını, koymaya da devam edeceklerini söyleyen Şen, üyeleri arasında düzenledikleri arama konferanslarında da konunun gündemde olduğuna dikkat çekti. 
Şen, EGİAD’ın İzmir gündemine getirdiği ve dünyanın en önemli teknoparklarına imza atmış Fransız C.I.COM şirketi ile İzmirYüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) arasında süren görüşmeleri tıkanan teknopark konusunda da önemli değerlendirmelerde bulundu. 




Urla’da kurulması planlanan teknopark projesinin uzun zamandır aktif olamadığını ancak dernek olarak bu projeden vazgeçmediklerini dile getiren Şen, EGİAD’ın aracı olarak iki tarafı buluşturma gayretlerinin süreceğini söyledi. 
Projeyle ilgili konuşulan alan ve yatırım bedellerinin çok yüksek olmasının uzlaşma girişimlerini zorlaştırdığını ifade eden Şen, ''Büyük parasal miktarlar, arazisel büyüklüklerden dolayı bu işin sadece üniversite yönetimi ile yatırımcı grubun başbaşa çözeceği bir iş olmadığı anlaşıldı. Yerel yönetim ve hükümet de sürece dahil oldu. Biz de bu dönem aynı şekilde aynı ilişkileri götürmeye gayret ettik. İYTE’nin yeni rektörünü alarak Fransa’ya gittik, görüşmeler yaptık. Şu anda oraya yönelik niyet ve çabalar var. Orada çeşitli kuluçka merkezleri, binalar yapıp yatırımcılara sunmak için çalışmalar var. Rektör çok heyecanlı bir girişimci. Hükümetin de desteği var.” şeklinde konuştu. 
Şen ayrıca, gündeme getirdikleri bu projenin daha sonraki seçim dönemlerinde partilerin programlarına alınmasını da büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.
GENÇLER GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRECEK SİNERJİ YARATACAK
EMD İzmir Şube Başkanı Tolga Albay da ki sivil toplum örgütünün de genç üyelere sahip olduğunu, İzmir'in hakettiği konuma uzanması için iki kurumun da büyük gayret gösterdiğini, gelecek dönemde ortak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. 
Albay, bu kapsamda özellikle EXPO ve ekonomilerin geleceği konusunda ortak toplantılar düzenlenmesinin yararlı olacağına işaret etti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol