EBSO: OSTİM FELAKETİ MİLAT OLMALI

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, işverenlerin Ankara OSTİM ve İvedik sanayi bölgelerindeki patlamaları bir milat olarak kabul etmesi gerektiğini söyledi.

10 Şubat 2011 Perşembe 14:41
EBSO: OSTİM FELAKETİ MİLAT OLMALI

Yorgancılar, işverenin mevcut işyeri şartları içinde muhtemel risklere karşı özellikle de sigorta işlemlerindeki bilgi eksikliğini gidermesi ve poliçelerde yazılanları dikkatle okumasının büyük bir önem taşıdığını kaydetti.
Ender Yorgancılar, OSTİM’deki üzücü olayın bir yandan da ülkedeki tedbirsizliği ve denetim eksikliğini açıkça ortaya koyduğunu vurguladı. Olayların bir gerçeği daha ortaya çıkardığını, işverenin sigortanın gerekliliğinin yeterince bilincinde olmadığını gösterdiğini belirten Yorgancılar, “Bu konuda da sigortacılık ayağında sağlıklı bilgilendirmenin işverene yapılmadığı inancındayım. İlgili yönetmelikte, bilgilendirme zorunluluğuna özellikle değinilmiştir. Bilgi eksikliğinin sonucunda işyeri sigortası kapsamında ek teminatla İşveren Mali Sorumluluk Sigortası, 3. Şahıslar Mali Sorumluluk Sigortası, Komşuluk Mali Sorumluluk Sigortası, alternatif işyeri masrafları gibi poliçelerin eklenmemesinin getirdiği bir mağduriyet söz konusudur.” dedi. EBSO Başkanı, benzer bir durumla karşılaşmamak için sadece işyeri sigortası yaptırılmaması, işverenin mevcut haklarını bundan sonraki süreçte doğru kullanması, sigorta işlemlerinin de detaylı bir araştırmayla ve işin uzmanına yaptırılmasının doğru olacağını ifade etti.
Mali mesuliyet Türkiye'de önemsenen bir konu olmamakla beraber yeni Türk Ticaret Kanunu ile şirketler yüksek tutarlı tazminat davalarıyla karşı karşıya kaldıklarında mali mesuliyet sigortalarının daha da önem kazanacağını kaydeden Yorgancılar, “Poliçelerdeki muafiyet ve şartlar iyi analiz edilmediği için maddi zararın eksik ödenmesi veya hiç ödenmemesi, OSTİM örneğinde olduğu gibi gündeme gelmektedir.” şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol