'Dolar Meselesi Bakan'ın Söylediği Gibi Değil'

Prof. Dr. Yücel Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın “Dolar yükselmeyecek, her yeni gün bir öncekinden iyi olacak” sözlerini değerlendirdi. Karatepe, “Sayın Bakan'ın söyledikleriyle paralel bir durum göstermiyor” ifadelerini kullandı.

22 Mart 2019 Cuma 23:33

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Karatepe Yavuz Oğhan ve Akif Beki'nin son ekonomik gelişmelere dair sorularını cevapladı.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına katılan Karatepe, “Devlet hızlı karar vermez, doğru karar verir. Devletten beklenen doğru karar vermesidir. Çünkü alınan bir kararın etkisi yıllarca sürecek sonuç doğurur. Örneğin eğitimde 4+4+4 kararı bir hafta içinde gündeme geldi, kanun meclisten çıktı. Milli Eğitim Bakanı'nın haberi yoktu. Hala onun etkileri giderilmeye çalışılıyor. Gelinen yere baktığımızda alınan kararların nasıl sonuç verdiğine dair tereddütlerim var” dedi.

DOLAR YÜKSELDİĞİNDE VATANDAŞ SATTI”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın “Dolar yükselmeyecek, her yeni gün bir öncekinden iyi olacak” sözlerini de değerlendiren Karatepe, “Vatandaşlar dövizi doğru fiyatlamayı öğrendi. Dolar yükseldiğinde vatandaş sattı. Dolar tekrar 5.20'lere geldiğinde döviz sevkiyat hesabı tekrar 90 milyar doların üzerine çıktı. Sayın Bakan'ın söyledikleriyle paralel bir durum göstermiyor. Vatandaş ne zaman dolar satacağını ne zaman alacağını biliyor” ifadelerini kullandı.

“TARIM TÜRKİYE'DE EN İHMAL EDİLEN KONU”

Tarımın Türkiye'de en çok ihmal edilen konuların başında geldiğini belirten Karatepe, “Sağlıklı bir tarım politikası konuşulması gerekiyor. Fiyatlar düşünce hiç tarım konuşulmuyor. Ürünler satılamadığında haber değeri olmuyor. Tarım sadece fiyatlar yükseldiğinde konuşuluyor” görüşünü paylaştı.

“İŞSİZLİKTE MANZARA AÇIKLANANDAN AĞIR”

İşsizlik rakamlarının açıklanandan daha ağır olduğunu belirten Karatepe, 'İşsizlik yüzde 13.5 açıklandı ama detaylara bakınca işsizlik oranının yüzde 20'ye yakın olduğunu görüyoruz. TÜİK 'İş olsa çalışmak ister misiniz' sorusuna 'Evet' diyenleri işsiz saymıyor ve evet yatınını verenler 2.4 milyon kişi. Bunlar da eklendiğinde ortaya daha büyük bir işsizlik oranı çıkıyor' ifadelerini kullandı. 
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol