Dolar Kurunu 60-70 TL Olarak Görebiliriz Çünkü...

AKP'nin faiz sebep enflasyon sonuç odaklı politikası ile rekor kırmaya doyamayan döviz kurları ile ilgili bomba iddia gündemi sarstı. Ekonomist Selçuk Geçer, " 17 dolar gördüğümüz dolar kurunu bir anda 60-70 lira olarak görebiliriz" dedi.

08 Ağustos 2022 Pazartesi 13:48
Dolar Kurunu 60-70 TL Olarak Görebiliriz Çünkü...

Dolar kurunun Ağustos sonu ya da Eylül başında 20 liranın üstünde olabileceğini belirten Geçer, inanılmaz yüksek orandaki tahminlerini sürdürmeye devam etti.

Kış aylarının oldukça sert geçeceğini vurgulayan Geçer, " Sadece enflasyonun etkisiyle dolar kuru 30 lirayı bulabilir. Eğer bu para politikaları değişmezse ve devam edecek olursa dolar daha da yukarı fırlayacak.

ISRAR EDERLERSE DOLAR KURU 60-70 OLABİLİR

Eğer bu politikalarında ısrar ederlerse kırılma kaçınılmaz olur. Bu durum bizi 5 Nisan 1994’e götürür, dört beş katına kadar artışlar görürüz. Bir anda 17 olarak gördüğümüz dolar kurunu 60-70 lira olarak görürüz. Umarım öyle bir şey olmaz ancak bu işin sadece para politikaları ile yönetilmeyeceğini hala anlamış değiller. Sadece algı ve sözle yönetilemezsin. Enflasyonun kura yansıması 30-35 lira bandını bulabilir. Yüzde 80'e varan enflasyon için bu sürpriz değil. Zaten biz şu anda 30-35 lira aralığında dolar kuruna sahibiz ama Türkiye'de en ucuz şey dolar. Bu böyle kalamaz, devam edemez" diye konuştu.

TÜSİAD BAŞKANI: B PLANI VAR MI?

Öte yandan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan da mevcut politikayı eleştirdi. Son bir yıldır çizilen ekonomik çerçeveye dair eleştirilerini en başından beri paylaştıklarını belirterek, "Enflasyonla doğru yöntemlerle mücadele etmiyoruz. Bu politikalarda ısrar ettikçe zaman kaybediyoruz, ekonomide yavaşlama giderek daha da şiddetleniyor. Ekonomik göstergelerin istenilen çerçeveden uzaklaştığı bu ortamda reel sektör olarak sormamız gereken şu; bu politikalar belli ki sonuç vermedi. Ekonomi yönetiminin B planı nedir?” dedi.

20 MİLYON KİŞİ BORCUNU ÖDEYEMİYOR

Ekonominin kötü gidişatına yönelik bir açıklama da Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz'den geldi. “ 36 milyon kredi kartının limiti dönem bitmeden doluyor. Semt pazarlarında dahi kredi kartı kullanımı artıyor. Araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 33’ü kredi kart hesap özetinin tamamını ödeyemiyor. Borcunu öteleyen tüketiciler 20 milyonu bulurken üç aydır bu sayıda artış yaşanıyor" dedi.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.08.2022 13:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol