'Dolar 7.50'yi de Geçecek Olursa...'

Dolar kuru haftayı çok ciddi bir yükselişle kapatırken ekonomist Evren Devrim Zelyut olabilecek senaryoları açıklarken dolar kuru içim yeni bir hedef verdi.

01 Mart 2021 Pazartesi 11:04
'Dolar 7.50'yi de Geçecek Olursa...'

Geçtiğimiz hafta ABD’den gelen faiz artış haberi doların gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine karşı çok büyük bir değer kazanmasına neden oldu. Türkiye’de de dolar kuru gelen haber akışıyla yeniden 7 TL’nin üzerine çıkarak çok sert bir yükseliş gözlemlendi. Dolar kurunda yaşanan fiyat hareketlerini Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Evren Devrim Zelyut yorumladı.

ABD Merkez Bankası Fed 10 yıllık tahvil faiz oranını son 2 haftada 48 puan yükselerek 1.61'e çıkardı. Bu karar doğrultusunda geçtiğimiz yılın kasım ayından bu yana yüzde 20 değer kaybederek 7 TL seviyesini altına düşen dolar kuru yeniden 7.44 TL seviyesini gördü. Karar sonrası dolar kurundaki yükselişi kendi Youtube kanalında analiz eden Evren Devrim Zelyut teknik açıdan kritik seviyeyi açıkladı.

DOLAR 7.50’Yİ AŞARSA ÇARŞI KARIŞIR

“Dolar Orayı Kırarsa Çarşı Karışır” başlığıyla takipçilerinin karşısında çıkan Evren Devriöm Zelyut temel analiz açıdan dolar kurunun yukarı yönlü hareketlere gebe olduğunu ifade ederken teknik açıdan ise dolar kurunda 7.50 TL seviyesinin önemine değindi.

Dolar kuru için yaptığı teknik analizi ekranlara getiren Evren Devrim Zelyut şunları söyledi

"Gördüğünüz grafik kısa vadeli borcu 138 milyar dolar olan ama rezervi ülke olan bir ülkenin milli parasının dolara karşı değerini gösteriyor. Bakın arkadaşlar temel olarak gerçekten büyük sorunlarımız var ama burada teknik analiz açısından önemli olan konu şu 2021 yılının birinci ayında soldaki yeşil dairenin içinde gösteriyorum. Dolar kuru 7.50 TL’ye çarpmış geri dönmüş. Şimdi ikinci kez dolar kuru 7.50 TL’ye çarpıyor. Burada tehlikeli seviye 7.50 arkadaşlar. Eğer 7.50 TL’yi geçen bir dolar TL kuru görürsek hedef 7.75 ve 8 TL olacak. Bu çıkışlar hızlı olabilir arkadaşlar. Bu yüzden ben 7.50 TL seviyesinin kırıldığı zaman başımıza iş açabilecek türden olduğuna inanıyorum."

Dolar kurundaki yükselişlerde teknik açıdan kritik seviyeyi açıklayan Zelyut düşüş içinde 7.25 TL seviyesini hedef gösterdi. Zelyut 7.25 TL’nin altında bir dolar kuru görmedikçe yükseliş trendinin sona erdiğini söyleyemeyeceğini belirtti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.03.2021 11:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol