DEMİRTAŞ: TURİZMDE BAŞARI ÖYKÜSÜ YARATTIK

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmin gelişimi için sağladıkları desteklerin turizmde bir başarı öyküsü yarattığını belirterek, kente gelen kruvaziyer yolcu sayısını 1 milyonun üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

14 Şubat 2011 Pazartesi 18:19
DEMİRTAŞ: TURİZMDE BAŞARI ÖYKÜSÜ YARATTIK

     İZTO Yönetim Kurulu'nun 2 yıllık döneminin değerlendirilmesi amacıyla odada düzenlenen basın toplantısında konuşan Demirtaş, krizin ağırlığının hissedildiği bu dönemde meslek komitelerinin 2 bin 207 toplantı yaptığını anlattı. Demirtaş, bu dönemde 8 bin 846 karar alındığını, 85 sektörel toplantı ve 23 seminer gerçekleştirildiğini, toplantı ve meclislerde 9 bakan ağırladıklarını, istihdam, tanıtım, turizm ve tarım zirveleri düzenlediklerini söyledi.
     Demirtaş, Marka Kent İzmir Projesi kapsamında kente ait değerlerin markalaşması için de çaba gösterdiklerini, İzmir'in tulum peyniri, lokma ve şambalisinin coğrafi işaretlerini aldıklarını, kumru ve boyoz için çalışmanın devam ettiğini, ayrıca İzmir ekmeği markası geliştirdiklerini ifade etti.
     İZTO Vakfı aracılığıyla çeşitli konularda bin 125 kişiye eğitim verildiğini, 4 meslek odasına 103 bin lira aktardıklarını, iki yılda 37 iş ve inceleme gezisi düzenlediklerini, 90 yabancı heyet ağırladıklarını, 11 oda ile kardeş oda anlaşması imzaladıklarını ifade eden Demirtaş, üyelere yurt içi ve yurt dışı fuarlar için 823 bin liralık destek verdiklerini söyledi.
    
     -TURİZM DESTEKLERİ-
    
     Kruvaziyer turizm için yaptıkları çalışmalarla elde edilen başarıların tüm Akdeniz çanağındaki ülkelerde konuşulduğunu belirten Demirtaş, 2 yıllık dönemde 1 milyon 307 bin liralık ayakbastı ücretini ödedikleri, bu yolla 269 gemide 668 bin turistin İzmir'e geldiğini ifade etti.
     İzmir'e gelen her üç turistten birinin kruvaziyer yoluyla geldiğini, 2011 için de 550 bin turistin garantilendiğini, yeni kruvaziyer limanı için yaptıkları çalışmalar kapsamında Ulaştırma Bakanlığı'nın ihale çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.
     Demirtaş, 2 yıllık dönemde Smyrna Antik Kenti kazılarına 420 bin lira, Kadifekale'ye 400 bin lira destek verdiklerini kaydeden Demirtaş, bu dönemde Kadifekale'yi 110 bin turistin gezdiğini ve körfezde gemi turlarını başlattıklarını kaydetti.
     Yaptıkları ''e-oda'' çalışmasıyla Türkiye Bilişim Yıldızları Yarışması'nda e-hizmet kategorisinde birinci olduklarını söyleyen Demirtaş, gelecek 1,5 yıllık dönemde kruvaziyer ve yeni yolcu limanı için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
     Demirtaş, şöyle konuştu:
     ''Hedefimiz kruvaziyer turizm yoluyla gelen yolcu sayısının 1.5 yılda 1 milyonu aşmasını sağlamak. Yeni limanla birlikte bu sayıyı 3 milyonun üzerine çıkarabileceğimizi düşünüyoruz.
     Çakaloğlu Han'ı Geleneksel El Sanatları Çarşısı olarak İzmir'e kazandırmak için Konak Belediyesi ile çalışma yapıyoruz. İzmir Alsancak Eski Tekel Sigara Fabrikası'nın kültür merkezine dönüştürülmesi projesinin yaşadığı sıkıntılara rağmen hayata geçmesi için çalışmalarımız sürüyor.
     Diğer yandan yabancı sermaye getirmek, İzmir'i tanıtmak için çalışmalarımıza hız veriyoruz. Londra, Dubai ve Suudi Arabistan'da İzmir'i yabancı yatırımcılara tanıtmak için çalışmalara başladık. Danışman firmayı belirledik ve düğmeye bastık. Üyelerimize verdiğimiz fuar desteğini 5 kat artırarak 1 milyon liraya ulaştırdık.''
    
     -EXPO 2020-
    
     Demirtaş, EXPO 2015'in ardından en deneyimli ekibin odalarında görev yaptığına dikkat çekerek, ''Organizasyona 2015'deki kadar etkin olmasa da destek vereceğiz. Bu işin sekreteryasını yürüten İZKA'ya elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz''dedi.
     İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan ise yönetim kurulunun başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, ''2 yılda bu kadar icraat yapmış kaç oda var? İZTO, yaptığı icraatlar, ortaya koyduğu fikirlerle Türkiye'de konuşulan bir oda. Türkiye'nin en rahat meclis başkanı benim çünkü çok başarılı bir yönetim kurulumuz var. Yönetim kurulunun icraatlarını ben de sahipleniyorum''dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol