Damat Bey: Olumlu Bir Yılı Geride Bıraktık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye ekonomisinde enflasyon ve faiz oranlarının 2020 yılı içerisinde tek hanelere düşecek" dedi.

09 Ocak 2020 Perşembe 14:13

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sivas'ta iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Türk ekonomisinin 2020 yılında büyüme göstereceğini belirterek, "Ortaya koyduğumuz politikaların başarısı ile birlikte, gerek enflasyonda, gerek faizde, gerek risk birimlerinde gerek büyümede taraflı tarafsız, yurt dışı kaynaklı uluslar arası kurumların beklentilerinin bir çoğunun aksine pozitif yönde güncellenerek tahminlerin daha ötesinde olumlu bir yılı geride bıraktık" dedi.

"ENFLASYONLA MÜCADELEMİZİ KORUYACAĞIZ"

2020 yılında enflasyonla mücadele kazanımlarının korunacağını kaydeden Bakan Albayrak, "Enflasyonla mücadelede ki kazanımlarımızı tartışmasız koruyacağız. Daha da düşük tek haneli enflasyonları inşallah üç yıllık yeni ekonomi programı özelinde de hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu. 

HER HANENİN GELİRİ 3 KAT ARTTI" DEMİŞTİ

Albayrak daha önce de elektrikten doğalgaza her zorunlu ihtiyacına zam yiyen vatandaşlar için "Bizim dönemimizde hane başı gelir 3 kat arttı' ifadelerini kullanış tepki görmüştü. Albayrak şunları söylemişti:

"Türkiye dünyanın 16'ıncı en büyük ekonomisi ve satın alma gücü paritesine göre ise 12. sırada. AK Parti döneminde uygulanan ekonomik politikalarla hane başına düşen gelir 3 kattan fazla arttı. Ülkemizi orta ve üst gelir grubuna taşıdı. Türkiye şuanda küresel tedarik zincirine çok iyi entegre olmuş durumda ve aynı zamanda küresel ölçekte bir endüstri ülkesi olma yolunda küresel ekonominin temel ulaşım yolu üzerinde yol alıyoruz iki kıta arasında."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.01.2020 14:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol