BU DA NAMAZ PİYANGOSU!

Memur zammı haberleri ile mutlu olan memurlara Faruk Çelik müjdeleri bir bir sıraladı. Memur zammının yanı sıra birçok yeni haklar geliyor.

23 Ağustos 2015 Pazar 12:55
BU DA NAMAZ PİYANGOSU!

 Memur zammı son durum hakkında dün bir açıklama yapan Çalışma Bakanı Faruk Çelik memurların yüzünü güldürdü. Yeni zam oranında anlaşan sendika ve hükümet zam masasından el sıkışarak kalktı. Zammın yanı sıra memurlara yeni haklar da verilecek.

 
Kasım ayında yapılması beklenen seçimler öncesi hükümetle memurlar toplusözleşme paketinde anlaştı. Memurlara 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 zam verilecek. Yıpranma payı için bu yılın sonuna kadar çalışma yapılacak, öğlen tatillerine cuma namazı ayarı gelecek.
 
KASIM ayında yapılması beklenen seçimler öncesi, hükümetle memurlar enflasyon oranının üzerinde zam ve çeşitli konularda iyileşme içeren bir toplusözleşme paketinde anlaştı. Koalisyon görüşmelerinin sürdüğü aşamada 4+4 ve 3+3 önerisini masaya getiren hükümet, erken seçimin netleşmesiyle teklifini artırdı. Buna göre memurlara 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 zam verilecek; pazarlığa son dakikada eklenen maddeyle de öğretmenlerin nöbet ücretleri yüzde 40 düzeyinde artırılacak. Yıpranma payı için bu yılın sonuna kadar çalışma yapılacak, öğlen tatillerine cuma namazı ayarı gelecek. Zammın 2016’da en düşük memur maaşına 204 TL, 2017’de 142.8 TL artış olarak yansıyacağı belirtiliyor.
 
ENFLASYON FARKI DA VAR
 
3 milyon kamu görevlisi ile 2 milyonu bulan memur emeklisini ilgilendiren toplu görüşmelerinin son gününde varılan anlaşmayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik açıkladı. Kamu görevlilerine ve memur emeklilerine 2016 için verilecek yüzde 6+5 ve 2017 için verilecek yüzde 3+4’ün zammın yanı sıra enflasyon farkının da uygulanacağını belirten Çelik, 11 hizmet kolunda toplam 169 konuda da mutabakat sağlandığını ifade etti. 2015 Eylül ayından itibaren memur emekli aylıklarında ortalama 100 TL artış yapılacağını belirten Çelik, “En düşük memur emekli aylığı 2016 yılında yüzde 19.1 oranında artmış olacak” dedi.
 
TOPLANTIDA GERGİNLİK
 
FARUK Çelik’in açıklamasının ardından memur sendikaları heyetine başkanlık yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, başarılı bir toplu sözleşme yaptıklarını belirtti. Türkiye Kamu-Sen ve KESK heyetlerinin de anlaşmayla ilgili olarak itirazlarını dile getirmek istemesi toplantıda gerginliğe neden oldu. Çelik, toplu görüşme hükümleri çerçevesinde iki konfederasyonun da dışarıda açıklama yapabileceğini belirterek, açıklamaya izin vermedi. Bunun üzerine KESK Başkanı Lami Özgen ve Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk salonu terk etti. Dışarıda açıklama yapan Özgen, kapalı kapılar ardında varılan uzlaşının kendilerinden saklandığını savundu.
 
CUMA GÜNÜ ÇALIŞMASI
 
Faruk Çelik, verilen diğer hakları da şöyle sıraladı:
 
-2005’ten sonra göreve başlayan 1.2 milyon kamu çalışanına 1 derece verilecek.
-850 bin öğretmene; 2016 yılında aylık brüt 98 TL’ye kadar nöbet ücreti, 2017 yılında ise aylık brüt 140 TL’ye kadar nöbet ücreti ödenecek.
-Merkezi sınavlarda görevlendiren öğretmenlerin sınav ücretleri 58 TL’den 132 TL’ye çıkarılacak.
-Fiili hizmet zammı talebi için bilim kurulu oluşturulacak. 4/C’liye kadro için yasal çalışma  ve150 TL ek ödeme yapılacak.
-Yurtdışındaki sözleşmeli personele aile yardımı verilecek. Eş durumu tayinlerinde öngörülen 3 yıllık sigortalı olma şartı 1 yıla indirilecek.
-Cuma günleri öğlen tatiline ilişkin olarak ibadet hürriyeti için çalışma yapılacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.08.2015 12:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol