Bu da Almanlar'ın Dolar Tahmini!

Dün açıklanan reform paketiyle ilgili eleştirilerde bulunan Commerzbank, önümüzdeki aylarda dolarda yukarı yönlü bir trend izleneceği öngörüsünde bulundu. Dolar şu saatlerde 5.75'in üzerinde...

11 Nisan 2019 Perşembe 17:16
Bu da Almanlar'ın Dolar Tahmini!

Önceki iki gün dar bantta görece sakin bir seyir izleyen dolar/TL kuru bugün yüzde 1'in üzerinde primli. Seçimlere yönelik belirsizlik TL üzerinde ana baskı unsuru...Dün kapanışta 5.68 seviyesinde yer alan kur bugün 5.75'in üzerine hareketlendi. Euro/TL ise 6.49 seviyesinde.

Bugün Commerzbank tarafından paylaşılan notta, "Dolar/TL paritesinde önümüzdeki aylarda yukarı yönlü bir trend izleneceğini tahmin ediyoruz" görüşüne yer verildi.Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün açıkladığı yeni reform paketine ilişkin değerlendirmede bulunan Commerzbank, reform programının itiraz ve ikazlarla beraber geldiğine işaret ederek Türk Lirası'nın önümüzdeki aylarda zayıflayabileceğini belirtti.

"Dolar/TL paritesinde önümüzdeki aylarda yukarı yönlü bir trend izleneceğini tahmin ediyoruz" görüşünü dile getiren Commerzbank, Albayrak'ın gıda tedarik zinciri konusunda dün ortaya koyduğu reformun, enflasyon ile başa çıkmakta yetersiz kalabileceğini düşündüklerini ifade etti. Banka bilançolarındaki belirli sorunlu kredilerin özel bir 'kötü banka' veya girişim fonuna aktarılması planının 'faydalı' olabileceğine değinen Commerzbank, ancak bunun piyasa katılımcılarının 'bu yükümlülüklerin nasıl oluştuğunu unutacakları ve aniden bankaları sağlıklı olarak görecekleri' anlamına gelmediğini vurguladı.

Seçimlerin üzerinden 11 gün geçmiş olmasına karşın İstanbul özelindeki tartışmalar sonlanmış değil. AKP seçimlerin tekrar edilmesi gerektiğini savunuyor.Ayrıca S-400 konusu ABD ile ilişkiler noktasında yatırımcıyı tedirgin etmeyi sürdürüyor.

Son olarak Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rusya'dan ikinci S-400'ün de alınabileceğini, ABD F-35 uçaklarını vermezse başka ülkelerden de bu ihtiyacı karşılayabileceklerini söyledi.

Diğer taraftan ABD'de senatörler, ABD vatandaşlarının ve ABD diplomatik misyonlarında çalışan Türklerin tutuklanmasından sorumlu üst düzey Türk yetkililere yaptırım uygulanmasını istedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol